Αναμένεται έφεση του Εισαγγελέα για την απόφαση στο Μάτι

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Βέβαιη η έφεση του Εισαγγελέα.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι αναντίστοιχη προς το μέγεθος της απώλειας και προς το μέγεθος της τραγωδίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης του Εισαγγελέα.

«Σε τρία χρονικά σημεία τα θύματα, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων αισθάνθηκαν απογοήτευση. Το πρώτο ήταν όταν η κατηγορία που αποδόθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το δεύτερο χρονικό σημείο ήταν ν μακρά διάρκεια της δίκης. Φτάσαμε ήδη στα έξι χρόνια, για να έχουμε απόφαση σε πρώτο βαθμό…

Και το τρίτο είναι αυτή καθαυτή η απόφαση, όχι μόνο ως προς το ύψος των ποινών, αλλά και ως προς το εύρος των κατηγορουμένων που θεωρούνται πως ευθύνονται ποινικά για την τραγωδία στο Μάτι» σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών, και εκτίμησε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση.

Βορίδης: Αναντίστοιχη της τραγωδίας η ποινή

«Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την ποινή που επιβλήθηκε στους έξι καταδικασθέντες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Μια τέτοιου τύπου ποινή για μια τέτοιου τύπου τραγωδία, για μία τέτοιου μεγέθους τραγωδία και καταστροφή, είναι αναντίστοιχη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως, «μπορεί να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε αν φταίει το δικαστήριο ή ο τρόπος που συντάχθηκε η ποινική δικογραφία ή ο τρόπος που έγιναν οι κατηγορίες, η Εισαγγελία που τις απέδωσε, ή αν φταίει το ότι δεν υπήρχε ένα πλέγμα διατάξεων που να προσδιορίζει με ακρίβεια την ευθύνη. Πάντως η γενική αίσθηση είναι ότι κάτι φταίει».