Νέο ηλεκτροσόκ! Έρχονται αυξήσεις έως και 15% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούνιο

Αυξήσεις αναμένονται στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιούνιο καθώς στο α’ δεκαήμερο του Μαΐου, οι τιμές «σκαρφάλωσαν» κατά μέσο όρο κοντά στα 70€ ανά μεγαβατώρα, από 60€ τον Απρίλιο

Οι λόγοι αυτών των αυξήσεων είναι η γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η οικονομική “τρύπα”, άνω των 400 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος, λόγω των τεχνικών απωλειών του δικτύου με τους παρόχους λόγω του γεγονότος να έχουν καταβάλλει αυτά τα χρήματα στους παραγωγούς, προσπαθόντας να κλείσουν την τρύπα, προσαυξάνοντας με έναν συντελεστή την τιμή χρέωσης της λιανικής. Άρα, την πληρώνουν οι συνεπείς καταναλωτές.

Κάνοντας μια εκτίμηση προβλέπεται ότι το καλοκαίρι θα δούμε αύξηση των τιμολογίων καθώς την καλοκαιρινή περίοδο, επειδή υπάρχει αυξημένη ζήτηση (κλιματισμός κ.ά.) πάντα η τιμή του ρεύματος είναι υψηλότερη. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να δούμε σταθεροποίηση του κόστους γύρω στα 10,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ειδικά τιμολόγια και στη χειρότερη, να φθάσει έως τα 11,5 – 12 λεπτά του ευρώ.

Μοναδικοί ευνοημένοι είναι όσοι επέλεξαν το μπλε τιμολόγιο διάρκειας έξι μηνών , παρ’ ότι το πάγιο είναι 10€ μηνιαίως. Διότι, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες, δεν θα δούμε κόστος 9 λεπτών του ευρώ ανά κιλοβατώρα (θα κινηθούν περίπου στα 9,5 λεπτά του ευρώ). Όσον αφορά το πράσινο τιμολόγιο, από 10,65 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, τον Ιούνιο θα φθάσει περίπου στα 11,2 – 11,3 λεπτά του ευρώ.

dimosio.gr