Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης στο Μενίδι

O φερόμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι κρυβόταν κοντά στο ΑΤ Φυλής και ήταν μεθυσμένος.

 

Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο άνδρας συνελήφθη στην περιοχή της Φυλής το μεσημέρι της Πέμπτης.

O φερόμενος ως δολοφόνος της 40χρονης εντοπίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεθυσμένος σε μια οικοδομή κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Φυλής. Ο 50χρονος οδηγείται στα γραφεία της Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί.

Θα δικαζόταν αύριο ο 50χρονος – Τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είχε κάνει τα τελευταία 11 χρόνια η 40χρονη που βρέθηκε δολοφονημένη στο Μενίδι, με τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, κύριο ύποπτο για τη δολοφονία της, να παραμένει άφαντος.

Ο 50χρονος θα δικαζόταν αύριο μετά την τελευταία μήνυση σε βάρος του που έγινε από τη 40χρονη πριν από περίπου δέκα μέρες.

 

Η πρώτη σύλληψη έγινε στις 3/4/2013. Ακολούθησε στις 19/9/2022 δεύτερη μήνυση σε βάρος του 50χρονου, για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση, ενώ της είχε δοθεί και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μάλιστα εκείνο το χρονικό διάστημα υπήρχε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία ο 40χρονος απαγορευόταν να μένει μαζί της, ωστόσο η ίδια του επέτρεπε να βρίσκεται στο σπίτι από το 2018.

Τελευταία μήνυση σε βάρος του ήταν πριν από δέκα περίπου μέρες, την Τρίτη του Πάσχα 7/5, όταν και συνελήφθη ενώ η δικάσιμος είχε οριστεί γι αύριο Παρασκευή 17/5.

Λίγο πριν τις 12:00 ολοκληρώθηκε η πρώτη εξέταση από τον ιατροδικαστή και η σορός απομακρύνθηκε.

Ηχητικό ντοκουμέντο μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία της 40χρονης – «Θα σε σκοτώσω»

Νωρίτερα το iEidiseis.gr αποκάλυψε πως έχει ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Μενίδι.

Το iEidiseis έχει στην κατοχή του ηχητικό ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας στο Μενίδι από την τελευταία επίθεση που είχε δεχτεί η 40χρονη, στις 7 Μαΐου, στις 12 τα μεσάνυχτα, 50 μέτρα από την είσοδο του σπιτιού της.

Η γυναίκα ακούγετε να λέει στον 50χρονο: «Φύγε από εδώ. Σταμάτα. Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή! Τέλος!». «Θα σε σκοτώσω! Δεν το καταλαβαίνεις!», της φώναζε ο δράστης, ενώ έσπαγε μπουκάλια μπύρας στο δρόμο και μάλιστα ένα από αυτά τα σπασμένα μπουκαλια το κράδαινε προς το μέρος της απειλώντας την. Κάποια στιγμή έφτασαν στο σημείο του τσακωμού και τα παιδιά της οικογένειας και η κόρη κάλεσε την αστυνομία.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα (16/5) η 40χρονη δολοφονήθηκε άγρια από τον 50χρονο δεχόμενη τουλάχιστον 10 μαχαιριές. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη μέση του δρόμου, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

«Έχουμε αγανακτήσει όλοι, θα ζούσε σήμερα η κοπέλα εάν…»

Γείτονας της 40χρονης ξέσπασε στην κάμερα του Alpha, τονίζοντας πως εάν οι αρχές είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους η γυναίκα θα ζούσε. «Την γνωρίζουμε, έμενε εδώ και δύο μήνες με τα παιδιά της, οι τρεις τους στην περιοχή, κάθε μέρα λέγαμε καλημέρα, ήταν ευγενέστατη, πολύ καλή οικογενειάρχης, νοικοκυρά, με το χαμόγελο στα χείλη πάντα», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση για το αν είχε δει ποτέ κάποιον άνδρα να παρακολουθεί το κτίριο και την περιοχή απάντησε αρνητικά. «Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, ούτε να κουβεντιάσει για κάποιο θέμα, ήταν πολύ αγαπητή στη γειτονιά. Δεν είχα δει τίποτα».

«Ήταν αξιοπρεπέστατη και η δικαιοσύνη είναι απαράδεκτο που τον άφησε ελεύθερο. Όλοι είναι αγανακτισμένοι με την δικαιοσύνη, θα ζούσε σήμερα η κοπέλα αν δεν τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Αγανακτήσαμε όλοι, έπρεπε να κρατηθεί μέσα, τι κάνει το κράτος και η δικαιοσύνη;», τόνισε.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/