Γιατί δεν ασκήθηκε δίωξη για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου για τις συνομιλίες

Ενώ οι ανακριτές δεν είχαν ακούσει τα ηχητικά από τα Τέμπη, κάποιοι τα έκοψαν, τα έραψαν και τα έδωσαν σε φιλικά τους ΜΜΕ.

 

Είναι απορίας άξιο γιατί η Εισαγγελία δεν άσκησε ποτέ δίωξη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου για τις (παραποιημένες) συνομιλίες για το έγκλημα των Τεμπών, τις οποίες όλοι μας ακούσαμε… πριν ακούσουν οι ανακριτικές αρχές.

Ο Γιώργος Φλωρίδης αποκάλυψε σήμερα ότι οι ανακριτικές αρχές δεν είχαν πρόσβαση στις συνομιλίες μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, στις 26 Ιουνίου 2023 και πως μετά από μήνυμα που έλαβε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το κενό της νομοθετικής διάταξης, η οποία προέβλεπε μόνο τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Τότε και μόνο τότε, μετά την άμεση αλλαγή του σχετικού νόμου, απέκτησαν πρόσβαση στις συνομιλίες οι ανακριτές της υπόθεσης των Τεμπών, δηλαδή αρκετούς μήνες μετά τη διαρροή τους.

Κάποιοι όχι μόνο κατάφεραν να έχουν παρανόμως πρόσβαση στις συνομιλίες, αλλά τις «έκοψαν» και τις «έραψαν» κατά το δοκούν και στη συνέχεια τις έδωσαν σε φιλικά τους ΜΜΕ. Και όλο αυτό ενώ οι ανακριτές δεν είχαν πρόσβαση για να συνεχίσουν την έρευνα.

Όλο αυτό δεν ήταν ικανό για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έρευνας για το ποιος διέρρευσε τις συνομιλίες και μάλιστα με μονταρισμένα ηχητικά;

Για λόγους που πολλοί λίγοι γνωρίζουν, όχι…

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/