Ερευνούν τις σχέσεις του επίδοξου δολοφόνου του Ρ.Φίτσο με ξένες μυστικές υπηρεσίες οι αρχές ασφαλείας της Σλοβακίας

Εύκολος «πελάτης» των μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να εξοντώσουν τον Φίτσο

Για πολιτικό κίνητρο μιλούν οι αρχές της Σλοβακίας οι οποίες ερευνούν και για σχέσεις με ξένες μυστικές υπηρεσίες, καθώς ο άνθρωπος που πυροβόλησε σε βάρος του πρωθυπουργού Ρ.Φίτσο ενήργησε μόνος του όπως αναφέρθηκε αλλά προκαλεί έκπληξη γιατί ξαφνικά ριζοσπαστικοποιήθηκε μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το βίντεο που έρχεται στην δημοσιότητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις όμως μάλλον εξηγεί πολλά.

«Είναι ένας μοναχικός λύκος που ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την τελευταία περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάτους Σούτα Έστοκ, αναφερόμενος στο Γιουράι Τσουντίλα, τον 71χρονο συγγραφέα πίσω από την επίθεση.

«Η σλοβακική αστυνομία εργάζεται με βάση ένα και μοναδικό σενάριο της επίθεσης και ο ύποπτος κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας εκ προμελέτης», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα.

Και λίγο μετά έρχεται στην δημοσιότητα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο όπου διακρίνεται ο Τσιντούλα να συμμετέχει σε μια διαδήλωση τον Απρίλιο κατά της κυβέρνησης της Σλοβακίας (ο Φίτσο είχε μιλήσει αρκετές φορές κατά του Κιέβου και είχε υιοθετήσει αντιπολεμική θέση) και υπέρ της Ουκρανίας, φωνάζοντας: «Είστε προδότες… ζήτω η Ουκρανία».

Ο Τσουντίλα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά τον τραυματισμό του Φίτσο από πυροβολισμούς.

Οι αναφορές λένε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και ισόβια κάθειρξη.

Πηγή pronews