Οι Ουκρανοί επιχείρησαν αιφνιδιαστικό μαζικό πλήγμα στην Σεβαστούπολη με USV – Πάνω από 15 σκάφη κατέστρεψαν τα ρωσικά ελικόπτερα

Αναζητούν νίκες «ηθικού»

Με τα πολυδιαφημισμένα μη-επανδρωμένα οχήματα επιφανείας Magura V5 επιχείρησε για ακόμα να πλήξει μαζικά τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη αλλά αυτή την φορά οι ρωσικές δυνάμεις του περίμεναν και απλά τα ιδιαίτερα αυτά όπλα έπεσαν θύματα των ναυτικών ελικοπτέρων.

Η ουκρανική πλευρά θεώρησε ότι στέλνοντας πολλαπλά σκάφη του τύπου ταυτόχρονα θα επιτύγχανε αιφνιδιασμό αλλά τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που έχουν απλωθεί στην Σεβαστούπολη και τα drone επιτήρησης ήταν σε επιφυλακή και εντόπισαν εγκαίρως το επερχόμενο μαζικό ναυτικό χτύπημα.

Το αποτέλεσμα, να σηκωθούν ελικόπτερα Ka-29 τα οποία έμφορτα ρουκετών, ατρακτιδίων πυροβόλων των 23χλστ και ελευθέρων σκοπευτών να τα εντοπίσουν στην ανοιχτή θάλασσα και απλά να τα καταστρέψουν.

15 USV καταστράφηκαν και πλέον δεύτερες σκέψεις έχουν πέσει στο ουκρανικό επιτελείο αν αξίζει να επενδύουν τόσα χρήματα σε ένα σύστημα το οποίο πλέον καταστρέφεται με τα ποιο απλά όπλα.

Τα Magura έχουν μήκος 5,5 μέτρα , ζυγίζουν έως 1.000 κιλά , με αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα, 60 ώρες διάρκεια μπαταρίας και 200 κιλά ωφέλιμο φορτίο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Επίσης μεταδίδουν ζωντανό βίντεο στους χειριστές.

Τα μη επανδρωμένα σκάφη χρησιμοποιούνται για να στοχεύσουν τη ρωσική ναυτιλία και τις υποδομές στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή pronews