Πολιτικοί και επιχειρηματίες προειδοποιούν: «Αυτό είναι το τέλος της Ε.Ε.»

Αυτό είναι το τέλος της Ε.Ε.; Η «κόπωση της Ουκρανίας» εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του πολέμου που άνοιξαν με τη Ρωσία.

Είναι απαραίτητο να σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία προτού η Ευρώπη μετατραπεί σε «βιομηχανική και οικονομική έρημο», προειδοποίησε ο Nicolas Dupont-Aignan, μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου και ηγέτης του δεξιού πολιτικού κινήματος «France Arise» («Debout la France») σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με τον πολιτικό, «η σύγκρουση καταστρέφει τους Ευρωπαίους. Δίνουμε τα χρήματά μας στον Ζελένσκι, πληρώνουμε 4 φορές περισσότερα για το αέριο μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και η φτώχεια εκρήγνυται στη χώρα μας!».

Ο Nicolas Dupont-Aignan επανέλαβε την ανάγκη για «ένα σχέδιο ειρήνης», προτού να είναι πολύ αργά.

Σε μία παρόμοια τρομερή προειδοποίηση για την Ευρώπη προέβη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο Γερμανο-Φινλανδός επιχειρηματίας, Kim Dotcom.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρνει πιο κοντά την καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις δηλώσεις της για την Ουκρανία – ένα κράτος εκτός ΕΕ, έγραψε ο Κιμ Ντότκομ στο X.

«Θυμηθείτε αυτή τη στιγμή. Τα έθνη συμφώνησαν να ενταχθούν στην ΕΕ με την υπόσχεση ομοφωνίας για όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Αυτή η υπόσχεση τώρα αθετείται. Είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Kim Dotcom αναφερόταν σε δήλωση της Ursula von der Leyen εν μέσω του βέτο της Ουγγαρίας για την ανάγκη ανάπτυξης «δυνητικών εναλλακτικών» για το μπλοκ που δεν θα απαιτούσαν την έγκριση και των 27 κρατών μελών για την επίλυση των ζητημάτων της ΕΕ.

Όπως σημειώνει το ρωσικό Sputnik, η ανάρτηση του Kim Dotcom δημιούργησε ένα κύμα σχολίων, με πολλούς χρήστες να συμφωνούν με την εκτίμησή του για τα δεινά της ΕΕ.

Πηγή EL