Αμερικανική πόλη ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το 5G! «Δεν θα παίξουμε με την Υγεία των παιδιών μας

Χαμός στις ΗΠΑ - Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Σχετικά πρόσφατα το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, ψήφισε υπέρ της απόρριψης μιας πρότυπης συμφωνίας σε εταιρείες που ήθελαν να εγκαταστήσουν εξοπλισμό 5G σε στύλους κοινής ωφελείας που ανήκουν στην πόλη.

Σε μια προσπάθεια να εγκατασταθεί γρήγορα το 5G στην πολιτεία του, το γραφείο του κυβερνήτη Ned Lamont δημιούργησε ένα πρότυπο σύμβασης μεταξύ των δύο κορυφαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών της χώρας και των πέντε μεγάλων πόλεων της πολιτείας.

Το Στάμφορντ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας , είναι η μόνη πόλη μέχρι στιγμής που έχει καταψηφίσει την χρήση της σύμβασης. Είκοσι ένας εκπρόσωποι καταψήφισαν το σύμφωνο. Πέντε ήταν υπέρ και οκτώ απείχαν.

Σχολιάζοντας την απόφαση της πόλης, ο W. Scott McCollough, επικεφαλής δικαστής για υποθέσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMR) του Children Health Defense (CHD), είπε στο The Defender : «Επικροτώ την στάση αρχών του Stamford».

Οι υποστηρικτές του συμβολαίου είπαν ότι η απόρριψη του Στάμφορντ μπορεί να οδηγήσει σε μήνυση κατά της πόλης, αλλά ο ΜακΚόλοου διαφώνησε.

«Είναι πολύ νωρίς», είπε. «Αυτή ήταν απλώς μια απόφαση απόρριψης μιας πρότυπης συμφωνίας. Ο ομοσπονδιακός και ο πολιτειακός νόμος επιτρέπουν στην πόλη να διαπραγματεύεται μεμονωμένους όρους, και αυτό επέλεξε να κάνει το Stamford».

Οι 21 εκπρόσωποι πείστηκαν σε μεγάλο βαθμό από παρουσιάσεις έξι ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα επιστημονικά στοιχεία της βλάβης από την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) , συμπεριλαμβανομένου του 5G, σύμφωνα με έκθεση τοπικών μέσων ενημέρωσης .

Οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου του τοξικολόγου και επιδημιολόγου Devra Davis, Ph.D., MPH , είπαν ότι υπάρχουν πολλές τεκμηριωμένες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον της ασύρματης ακτινοβολίας, όπως εγκεφαλική βλάβη , απώλεια μνήμης , μείωση της αναπαραγωγικής λειτουργίας , βλάβη στο DNA!

Η επιτροπή χρήσης γης του διοικητικού συμβουλίου ψήφισε υπέρ της απόρριψης του συμφώνου μετά από ακρόαση από τους ειδικούς.

Ο Ντέιβις, ιδρυτής και πρόεδρος της Environmental Health Trust (EHT), είπε στο The Defender: «Απέναντι σε συντριπτικές, ανεξάρτητες επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς και παρόντες κινδύνους από την προώθηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων όλο και πιο κοντά στους ανθρώπους, το Stamford ψήφισε για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος τους. .»

Πρόσθεσε: «Θα πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε εάν έχουμε αποδείξεις αρνητικών επιπτώσεων στους ανθρώπους και να λάβουμε μέτρα τώρα για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του κινδύνου».

Ορισμένοι εκπρόσωποι, όπως ο εκπρόσωπος της πόλης Don Mays, ανησυχούσαν ότι η απόρριψη του συμφώνου θα σήμαινε ότι οι εταιρείες θα μηνύσουν την πόλη. Είπε στην συνάντηση της 18ης Οκτωβρίου , «Μέχρι να αλλάξει αυτή η τεχνολογία [που εκπέμπει ασύρματη ακτινοβολία] στην αγορά, ουσιαστικά θα πρέπει να την αποδεχτούμε».

Μια απόφαση του 2018 από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) εμποδίζει τις πολιτείες και τους δήμους να λάβουν μέτρα που θα παρεμπόδιζαν ή θα καθυστερούσαν την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G .

Ο Mays πρόσθεσε, «Εάν οι πόλεις προσπαθήσουν να πάνε ενάντια στους κανόνες της FCC, οι αερομεταφορείς θα μηνύσουν τις πόλεις… Και δεν νομίζω ότι θέλουμε να μπλέξουμε αυτήν την πόλη σε κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της πόλης Τζέιμς Γκρούνμπεργκερ διαφώνησε, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποσυρθούμε από την απόφαση (απόρριψης του 5G) λόγω της απειλής μήνυσης…».

Κατά την διάρκεια μιας συνάντησης του Νοεμβρίου, ο Grunberger επιβεβαίωσε την θέση του. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει κατευθυντήριες γραμμές για μακροπρόθεσμη έκθεση, επομένως πρέπει να προστατεύσουμε την πόλη μας οι ίδιοι και να μην υποκύψουμε σε νομικές απειλές».

Ομοίως, ο βουλευτής Sean Boeger είπε: «Απλώς δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με την υγεία των τεσσάρων παιδιών μου που ζουν σε αυτή την πόλη».

Ο Neil Sherman, κάτοικος του Stamford, είπε ότι η σύμβαση θα επιτρέψει στον εξοπλισμό 5G να πλησιάσει «κοντά σε σπίτια και σχολεία χωρίς περιορισμό στον αριθμό των κεραιών. Λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο».

«Η πόλη έχει την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες από πιθανούς κινδύνους», είπε ο Σέρμαν.

 

Πηγή EL