Ο Καναδάς έδωσε το πράσινο φως για ευθανασία και σε πολίτες με «μακροχρόνιο Covid»

Το καθεστώς Trudeau έδωσε το πράσινο φως στα νοσοκομεία στον Καναδά να αρχίσουν να κάνουν ευθανασία σε ασθενείς που πάσχουν από «μακροχρόνιο COVID» – μια… μυστηριώδης ασθένεια που πολλοί ισχυρίζονται πως την παθαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι με mRNA.

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Η Tracey Thompson, 55 ετών, από το Τορόντο, έγινε η πρώτη πολίτης που υπέβαλε αίτηση να δολοφονηθεί από το κράτος λόγω του γεγονότος ότι αισθάνεται συνεχώς εξουθενωμένη και δεν μπορεί να βρει δουλειά.

Στον Καναδά, οποιοσδήποτε με μια ανίατη ιατρική πάθηση μπορεί να υποβάλει αίτηση για θάνατο, ακόμα κι αν είναι ο μακροχρόνιος Covid, μια ασθένεια που πολλοί λένε πως πρόκειται για απάτη με σκοπό να αποκρύψει τις παρενέργειες των εμβολίων Covid19 .

Η Thompson προσβλήθηκε από τον Covid-19 τον Μάρτιο του 2020 και, όπως εκατομμύρια πάσχοντες, εμφάνισε πονόλαιμο και έχασε την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

Μετά από μήνες, όμως, άρχισε πραγματικά η κολασμένη δοκιμασία της, η υγεία της επιδεινώθηκε σιγά σιγά. Παλεύοντας ακόμα να σκεφτεί, να αναπνεύσει ή να ασκήσει οποιαδήποτε σωματική άσκηση τον Μάιο του ίδιου έτους, πήγε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου οι γιατροί έκαναν εξετάσεις.

Όταν οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα, την έστειλαν σπίτι, αφήνοντας την κυρία Thompson να αισθάνεται «απορριμμένη», προσθέτοντας ότι ένιωθε ότι ήταν «δύσκολο να την πάρουν στα σοβαρά».

Το φθινόπωρο επέστρεψε στο νοσοκομείο μετά από πόνους στο στήθος και πάλευε να πάρει την ανάσα της για 36 ώρες. Μετά από μήνες εξετάσεων και επισκέψεων σε γιατρό και νοσοκομείο, τελικά διαγνώστηκε με μακροχρόνιο Covid το 2021.

Αρχικά μπορούσε να ζήσει από τις αποταμιεύσεις της, αλλά τα οικονομικά της άρχισαν να μειώνονται καθώς δεν είχε ενεργό εισόδημα και έπρεπε να πληρώσει για στέγαση, φαγητό και ιατρικές θεραπείες.

Τώρα, χωρίς δουλειά ή ενέργεια για να κάνει πολλά, η κυρία Thompson είπε στο DailyMail.com κάθε μέρα είναι «οδυνηρά βαρετή».

Οι περισσότερες μέρες φαίνονται το ίδιο: Ξυπνάει, παίρνει πολλά φάρμακα, πίνει ένα σέικ αντικατάστασης γεύματος και πηγαίνει στην τουαλέτα.

Το να μαζεύω αρκετή ενέργεια για να φτάσω στην τουαλέτα είναι το «μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου».

Μετά ξαπλώνει στο κρεβάτι και περιμένει μέχρι να έρθει η ώρα να φάει. Κάποτε επαγγελματίας σεφ που αγαπούσε το μαγείρεμα και το φαγητό, η κυρία Thompson έχει γίνει «αλλεργική σε όλα» και τα φαγητά που μπορεί να φάει είναι περιορισμένα, μαγειρεύει ακατέργαστο κοτόπουλο και λαχανικά τις περισσότερες μέρες.

Στη συνέχεια παίρνει περισσότερα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου ενός χαπιού για να κοιμηθεί. «Τότε ξυπνάω και το ξανακάνω ολόκληρο».

Η κυρία Thompson δεν έχει οικογένεια και είπε ότι έχασε τους περισσότερους φίλους της λόγω της ασθένειάς της. Έπρεπε επίσης να δώσει το σκύλο της γιατί δεν μπορούσε πλέον να τον φροντίζει σωστά.

Μερικές φορές παρακολουθεί εικονικές συνεδρίες μεγάλων ομάδων υποστήριξης για τον Covid και κάνει κύλιση στο Twitter για να βρει άτομα σε παρόμοιες καταστάσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2022, υπέβαλε αίτηση στο Canada’s Medical Assistance in Dying, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να τερματίσουν τη ζωή τους εάν αντιμετωπίζουν μια ανίατη ασθένεια.

Η κ. Thompson είπε στο CTV News Toronto τον Ιούλιο του 2022 η απόφασή της ήταν πρωτίστως «ένα οικονομικό αντάλλαγμα» λόγω των τεταμένων συνθηκών της.

Ενώ υπέβαλε αίτηση στο πρόγραμμα, είπε σε αυτόν τον ιστότοπο ότι δεν μπορούσε να συζητήσει νομικά περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του αιτήματός της MAiD.

Πέρυσι, τα στοιχεία έδειξαν ότι 13.241 άτομα επέλεξαν το MAiD για να πεθάνουν, αύξηση 31 τοις εκατό από το 2021. Αυτό αντιπροσώπευε έναν στους 20 συνολικούς θανάτους στη χώρα.

Η αμφιλεγόμενη πολιτική, για την οποία κάποιοι ανησυχούν ότι θα δουν ανθρώπους να αυτοκτονούν από απόγνωση, ενημερώθηκε περαιτέρω τον Δεκέμβριο του 2022, έτσι ώστε τα άτομα που αναζητούν στο MAiD να τερματίσουν τη ζωή τους αποκλειστικά λόγω ψυχικής ασθένειας θα είναι επιλέξιμα τον Μάρτιο του 2024.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιεί η MAiD για να τερματίσει τη ζωή κάποιου. Στην πρώτη, ένας γιατρός ή νοσοκόμος χορηγεί ένα φάρμακο που προκαλεί θάνατο. Στο δεύτερο, ένας γιατρός ή ένας νοσοκόμος συνταγογραφεί ένα φάρμακο σε έναν ασθενή που παίρνουν οι ίδιοι.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους θανάτους MAiD είναι συχνά φάρμακα που χρησιμοποιούν ήδη οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης για άλλους σκοπούς, αλλά σε πολύ χαμηλότερες δόσεις, όπως έλεγχος του πόνου, αναισθησία και ναυτία.

Από την αρχική της διάγνωση, η κα Thompson έχει διαγνωστεί με μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα ή σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ME/CFS), σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (PoTS) και σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυττάρων (MCAS).

Το ME/CFS είναι μια περίπλοκη διαταραχή για την οποία πολλοί γιατροί παραμένουν δύσπιστοι, δεδομένου του διφορούμενου ορισμού, της δυσκολίας διάγνωσης, της άγνωστης αιτίας και της ομοιότητας με άλλες διαταραχές ή των παρενεργειών άλλων καταστάσεων. Κάποιοι μάλιστα έχουν προτείνει ότι η ασθένεια δεν υπάρχει.

Οι ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης διαγιγνώσκονται αφού υποφέρουν από σοβαρή εξάντληση που δεν βελτιώνεται με την ανάπαυση για έξι μήνες και οι πάσχοντες λένε ότι είναι τόσο κουρασμένοι που μένουν στο σπίτι για μέρες μετά την εκτέλεση ακόμη και των πιο απλών εργασιών.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση.

Έχει επίσης διαγνωστεί με POTS, μια κατάσταση κατά την οποία ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται πολύ γρήγορα αφού σηκωθεί από το κάθισμα ή το κρεβάτι. Με τα POTS, το σώμα δεν μπορεί να διατηρήσει το αίμα να ρέει με υγιή ρυθμό και δεν μπορεί να διατηρήσει την αρτηριακή πίεση σταθερή.

Η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ομίχλη του εγκεφάλου, κόπωση και πόνο στο στήθος. Η ακριβής αιτία του POTS δεν είναι γνωστή, αλλά τα άτομα που έχουν πρόσφατα υποστεί μια ιογενή ασθένεια διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν το σύνδρομο.

Επιπλέον, έχει διαγνωστεί με MCAS, μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο εμφανίζει επαναλαμβανόμενα περιστατικά συμπτωμάτων αναφυλαξίας, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνίδωση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, οίδημα και δυσκολία στην αναπνοή.

Η σοβαρή αναφυλαξία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ενώ τα συμπτώματα μοιάζουν με αλλεργική αντίδραση, το MCAS δεν προκαλείται από αλλεργίες, αν και η θεραπεία για αλλεργίες – όπως τα αντιισταμινικά και η επινεφρίνη μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία της πάθησης όταν εμφανίζονται συμπτώματα.

Δεν υπάρχει επίσης θεραπεία για αυτή τη διαταραχή.

Ο μακροχρόνιος Covid υπολογίζεται ότι επηρεάζει μεταξύ εννέα και 20 εκατομμυρίων Αμερικανών, αλλά είναι εμφανώς δύσκολο να διαγνωστεί καθώς οι περισσότερες κλινικές διαγνωστικές εξετάσεις φαίνονται φυσιολογικές και πολλά ακόμη δεν ήταν γνωστά γι ‘αυτό.

Οι ασθενείς συχνά αποκλείονται από γιατρούς που πιστεύουν ότι είναι όλα στο κεφάλι τους ή ότι έχουν εντελώς άλλη πάθηση.

Η πάθηση αποτελείται από έναν αστερισμό συμπτωμάτων που επιμένουν αφού κάποιος έχει αναρρώσει από την αρχική μόλυνση από τον Covid, συμπεριλαμβανομένης της αδυσώπητης κόπωσης και της ομίχλης του εγκεφάλου.

Η μελέτη πρότεινε ότι οι εξετάσεις αίματος θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τον εντοπισμό πιθανών θεραπειών για τα συμπτώματα, δίνοντας ελπίδα σε όσους αναφέρουν ότι ζουν με την πάθηση.

Πηγή anazitiseis