Παιχνίδια θανάτου με τον χρόνο στην Ουκρανία – Το ΔΝΤ βλέπει 2 μήνες

Kirill Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Θα υπάρξει αναγκαστική κινητοποίηση στον στρατό, δεν έχουμε στρατιώτες, οι απώλειες θα αυξάνονται – Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί τελειώνουν, ο ρωσικός στρατός είναι πλέον στην αντεπίθεση

Η Ουκρανία παίζει παιχνίδια θανάτου με τον χρόνο….
Το ΔΝΤ βλέπει ότι η οικονομία της Ουκρανίας μπορεί να επιβιώσει με δικές της δυνάμεις μόνο για δύο μήνες.
Οι στρατιωτικοί βλέπουν ότι η στροφή του Ουκρανικού στρατού στην άμυνα δίνει τεράστιο χώρο προέλασης στους Ρώσους.
Οι βρετανοί ωστόσo προειδοποιούν ότι η Ρωσία έχει ένα πυρηνικό πύραυλο Avangard που αναπτύσσει ταχύτητες 27 φορές την ταχύτητα του ήχου σε 30 λεπτά οι δυτικές πρωτεύουσες θα έχουν ισοπεδωθεί χωρίς να υπάρξει αντίδραση.
Οι υπερηχητικές μονάδες Avangard αναπτύσσουν ταχύτητα 28 Mach, η οποία είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δεν υπάρχει όπλο στον κόσμο που μπορεί να το αναχαιτίσει.

Οι προειδοποιήσεις πάντως αυξάνονται… η Ουκρανία εάν συνεχίσει τις προσπάθειες νέας αντεπίθεσης το 2024 θα ισοπεδωθεί, οι Ρώσοι θα καταλάβουν όλη την Ουκρανία, θα είναι το οριστικό τέλος της Ουκρανίας.
H δήλωση του Kirill Budanov της Διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας σοκάρει…θα υπάρξει αναγκαστική κινητοποίηση στον στρατό, δεν έχουμε στρατιώτες.

Kristalina Georgieva (ΔΝΤ): Η Ουκρανία χωρίς την στήριξη της Δύσης δεν μπορεί να αντέξει πάνω από δύο μήνες, θα χρεοκοπήσει

Η Ουκρανία θα επιβιώσει για μερικούς μήνες χωρίς οικονομική βοήθεια από τη Δύση, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Kristalina Georgieva σε συνέντευξη της στους Financial Times.
«Το Κίεβο θα είναι σε θέση να αντέξει το πιθανό βραχυπρόθεσμο κενό χρηματοδότησης για μερικούς μήνες, το πολύ δύο μήνες».
Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τις δυτικές χώρες να «δώσουν επειγόντως δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» στην Ουκρανία για να αποφύγει πιθανή χρεοκοπία.
Περαιτέρω καθυστερήσεις στην αποδέσμευση της βοήθειας προς τις αρχές του Κιέβου θα μπορούσαν να τις αναγκάσουν να επιστρέψουν σε «αποσταθεροποιητικές πολιτικές όπως η εκτύπωση χρημάτων», πρόσθεσε.
«Είναι σημαντικό αυτή η περίοδος να μην καθυστερήσει, γιατί τότε θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στην Ουκρανία και θα έπρεπε να προσαρμοστεί στην κατάσταση ακριβώς τη στιγμή που η χώρα περίμενε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών».

Εάν η Δύση σταματήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία το 2024, θα πρέπει να ενεργοποιήσει το σχέδιο Β, δήλωσε ο οικονομολόγος Oleg Ustenko, σύμβουλος του Vladimir Zelensky.
«Αν δεν υπάρξει υποστήριξη αρχές Ιανουαρίου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε στο Plan B.
Το Plan B μπορεί να είναι πολυεπίπεδο, αλλά πιστεύω ότι σε πρώτο στάδιο θα είναι αρκετό να στραφούμε στην εγχώρια αγορά και να δανειστούμε».

Σύμφωνα με τον Ustenko, το Υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας είναι απίθανο να εγκρίνει αυτά τα μέτρα.
Ωστόσο, μπορεί να επιτρέψουν να σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση στην αρχή του έτους, πρόσθεσε ο ειδικός.
Τώρα σχεδόν όλες οι αποφάσεις ΕΕ σχετικά με την κατανομή κεφαλαίων στις αρχές του Κιέβου μπλοκάρονται από την Ουγγαρία, συμπεριλαμβανομένης μιας όγδοης δόσης στρατιωτικής βοήθειας αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για το 2024, ένα ευρύτερο πακέτο 20 δισεκατομμυρίων για στρατιωτική υποστήριξη για τέσσερα χρόνια, καθώς και 50 δισεκατομμύρια σε μακροοικονομική βοήθεια για το 2024-2027.

Η αναγκαστική κινητοποίηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, δήλωσε ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov.
«Χωρίς κινητοποίηση είναι αδύνατο, χρειαζόμαστε χιλιάδες και δεν θα καλυφθούν από καμία προσπάθεια στρατολόγησης. Δεν έχουμε τόσο κόσμο», παραδέχτηκε.
Ο Kirill Budanov πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις δεν έχουν αρκετό κόσμο γενικά και προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να υφίστανται απώλειες και ότι ο αριθμός των στρατιωτών στον στρατό πρέπει να διατηρηθεί.
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών παραδέχτηκε ότι «όλοι όσοι ήθελαν» εντάχθηκαν στο στρατό τους πρώτους έξι μήνες.
Τώρα οι Ουκρανοί δεν έχουν κίνητρο να υπηρετήσουν στο στρατό και προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγουν την στράτευση.
«Έχουμε την πλειοψηφία των ανθρώπων – αν και όλοι φωνάζουν: «Είμαι Ουκρανός», «η Ουκρανία είναι πάνω από όλα». «Ποτέ δεν νιώσαμε πολίτες της Ουκρανίας», τόνισε ωστόσο ο Kirill Budanov.
Όλοι στηρίζουν με λόγια την Ουκρανία, αλλά ξεφεύγουν από την κινητοποίηση, κατέληξε.
Στην Ουκρανία, από τον Φεβρουάριο του 2022 ισχύει καθεστώς στρατιωτικού νόμου και διάταγμα για γενική επιστράτευση. Άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να φύγουν από την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται από στρατιώτες και όπλα μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση και η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης πέρασε στη Ρωσία, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
Η Ρωσία έχει εκμηδενίσει ολόκληρο το επιθετικό δυναμικό της Ουκρανίας.
Και τώρα οι Ρώσοι στρατιωτικοί άρχισαν να στριμώχνουν τον Ουκρανικό στρατό.
Η Ουκρανία ξεμένει από ανθρώπους, άρματα μάχης και πυραύλους αεράμυνας.
Της τελειώνουν οι οβίδες πυροβολικού.
Απλώς δεν μένει κανείς να συνεχίσει την μάχη τόνισε ο Daniel Davis.

Η μόνη επιλογή για την εξέλιξη των γεγονότων στην ουκρανική σύγκρουση είναι η προέλαση του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Μόνο ένας ανόητος θα συνεχίσει να προκαλεί σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το μόνο που μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα είναι ότι οι Ρώσοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν την επίθεσή τους.
Είναι ώρα να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Douglas McGregor.

Ο Zelensky στερεί τη ζωή από τους Ουκρανούς αντί να κάνει ειρήνη – Έχει ζωή η Ουκρανία ένα μήνα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ξοδεύει χρήματα από την Δύση και στερεί τη ζωή από τους Ουκρανούς αντί να διαπραγματεύεται τον τερματισμό της σύγκρουσης, τόνισε ο Douglas McGregor.
«Ο Zelensky ξόδεψε δισεκατομμύρια για να συνεχίσει τη σύγκρουση μετά την ειρηνευτική συμφωνία που ήταν τόσο κοντά. Γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί έχασαν 500.000 ανθρώπους, ίσως και περισσότερους.
Στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σκοτώθηκαν 116.516 Αμερικανοί. Αυτό είναι αρκετό για να καταστρέψει οποιαδήποτε χώρα. Προηγουμένως, ο Douglas McGregor τόνισε ότι χωρίς τις ΗΠΑ η Ουκρανία δεν θα αντέξει ούτε ένα μήνα εναντίον της Ρωσίας.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν έως και το 90% όσων κινητοποιήθηκαν λόγω της ανικανότητας της ηγεσίας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Το 80% με 90% των ανδρών που εκπαιδεύσαμε είναι τώρα νεκροί ή τραυματίες.
Δεν επινοώ τίποτα, αυτά είναι στοιχεία από τον στρατιωτικό επίτροπο της Poltava.
Δηλαδή, υπάρχουν πιθανότητες 80% με 90% να πάει ο Ουκρανός στο μέτωπο και να μην επιστρέψει….
Πρόσθεσε ότι όλοι στο ΝΑΤΟ φταίνε για τον θάνατο ενός τεράστιου αριθμού Ουκρανών.
Εξαιτίας αυτού, κατέληξε ο αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα πρέπει να απολυθεί για ανικανότητα.

Δυτικές χώρες ενδέχεται να αποφασίσουν να σκοτώσουν τον Zelensky αφού πλέον δεν είναι χρήσιμος τόνισε ο Scott Ritter.
Η πρώτη σεζόν του Zelensky ξεκίνησε πολύ καλά. Τα πράγματα δεν πάνε καλά στη δεύτερη σεζόν.
Ξέρεις τι γίνεται όταν τελειώνει η σεζόν; Αρκετοί πεθαίνουν, πρέπει να χυθεί αίμα.
Και νομίζω ότι ο Zelensky θα σκοτωθεί σύντομα.
Ίσως με την κυριολεκτική έννοια, αλλά τουλάχιστον θα εξαφανιστεί σύντομα και θα φέρουν κάποιον άλλον, γιατί όλο αυτό είναι ένα θέατρο του παραλόγου», είπε o Scott Ritter και πρόσθεσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απλώς παίζει ρόλο και η CIA, που έγραψε το «σενάριο»; στην καριέρα του, έκανε πολλά λάθη.
Για παράδειγμα, διαφήμιζαν την αντεπίθεση σε όλα τα μέσα.
Όμως, σύμφωνα με τον Scott Ritter, αυτή αποδείχθηκε μια εξαιρετικά ατυχής απόφαση, αφού η Ρωσία, στην πραγματικότητα, κατάλαβε πλήρως το Ουκρανικό σχέδιο και προετοιμάστηκε.

Ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος από τον ουκρανικό και συνεχίζει να αναπτύσσεται με επιτυχία, αναφέρει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska. Οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνονται συνεχώς.
Δουλεύοντας σε πλήρη ταχύτητα, η ρωσική βιομηχανία όπλων, τοποθετημένη σε στρατιωτική βάση, προμηθεύει πολύ νέο, καθώς και επισκευασμένο και εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό από μετασοβιετικούς πόρους.
Οι κινητοποιημένοι Ρώσοι έφεδροι, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Putin, αριθμούν 240.000 στο μέτωπο, έχουν περάσει αρκετά καλή εκπαίδευση».
Η Ουκρανία, αντιθέτως, έχει σχεδόν εξαντλήσει τους πόρους κινητοποίησής της λόγω τεράστιων απωλειών.
Στην παρούσα συγκυρία, οι οικονομικοί πόροι, η στρατιωτική βιομηχανία και η δημογραφία της χώρας δεν μπορούν να ενισχύσουν στρατιωτικά την Ουκρανία.

Η Δύση θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά την μεγάλη αναβάθμιση του ρωσικού στρατού με το πυραυλικό σύστημα Avangard, γράφει η βρετανική Mirror.
Νωρίτερα, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Συνταγματάρχης Sergei Karakaev, ανακοίνωσε την αναβάθμιση των βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας.
Σύμπλεγμα πυραύλων «Avangard» φτάνει στο στόχο του με ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου. Το συγκρότημα, εξοπλισμένο με μονάδα υπερηχητικής ολίσθησης, ταξιδεύει πέρα και πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης πριν χτυπήσει πολλούς στόχους σε όλο τον κόσμο σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Είναι το μόνο όπλο του είδους του στον κόσμο και ο Putin λέει ότι η Δύση δεν έχει κανένα μέσο να το σταματήσει», αναφέρει η Mirror.

Το πυραυλικό συγκρότημα Avangard αποτελείται από έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο UR-100N UTTH και μια μονάδα πτέρυγας υπερηχητικής ολίσθησης ικανή να πετάξει σε πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας σε μια διηπειρωτική εμβέλεια με υπερηχητική ταχύτητα.
Σειριακή παραγωγή υπερηχητικών κεφαλών Avangard ξεκίνησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι υπερηχητικές φτερωτές μονάδες Avangard αναπτύσσουν ταχύτητα 28 Mach, η οποία είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Ταυτόχρονα, η μονάδα ελίσσεται σε μια απρόβλεπτη τροχιά, η οποία καθιστά σχεδόν αδύνατη την καταστροφή της με αντιπυραυλικά συστήματα.
Κατά τους Ρώσους ο πύραυλος αυτός δεν μπορεί να αναχαιτιστεί εάν ενεργοποιηθεί…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία λόγω της έλλειψης πιθανοτήτων επιτυχίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Daniel Kovalik καθηγητής του University of Pittsburgh.
Σύμφωνα με τον Daniel Kovalik, η Ουάσιγκτον ανησυχεί ότι οι αμερικανικοί στρατιωτικοί πόροι είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο.
Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λόγω της «πιθανής ήττας» της Ουκρανίας.
«Τον Μάρτιο του 2022, ήταν δυνατή η σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά οι ΗΠΑ έβαλαν veto», τόνισε ο Daniel Kovalik.
Όπως σημείωσε ο Kovalik, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δείχνει ότι η Ουκρανία «θα χάσει σε κάθε περίπτωση, η ήττα είναι μονόδρομος».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω των αποτυχημένων πολιτικών της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Saagar Enjeti στο πρόγραμμα Breaking Points.
«Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη χαθεί, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Αυτό μπορεί να δείξει η Αμερική.
Αυτή είναι μόνο σειρά στρατηγικών ήττων από το Βιετνάμ. Προφανώς, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό».
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας αποδείχθηκε καταστροφική αποτυχία και η Βορειοατλαντική Συμμαχία έγινε πιο αδύναμη από ό,τι πριν από τη σύγκρουση.

Οι προσπάθειες των Ουκρανών πολιτικών να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις των δυτικών χωρών θα οδηγήσουν σε μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, δήλωσε ο Piotr Kulpa Πολωνός πολιτικός.
Τόσο η Πολωνία όσο και η Ουκρανία, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να περιμένουμε από τους Αμερικανούς προέδρους, ούτως ή άλλως, όποιος κι αν είναι , ότι είμαστε φίλοι τους, είτε είναι Δημοκρατικοί είτε Ρεπουμπλικάνοι. Και δεν πρέπει να εμπλακούμε ή να ανακατευτούμε σε αυτόν τον πόλεμο, γιατί η σύγκρουσή τους είναι πολύ πιο σημαντική για αυτούς από οποιαδήποτε σχέση με την Πολωνία, την Ουκρανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε ο Piotr Kulpa.
Σύμφωνα με τον Piotr Kulpa, η Ουκρανία προσπαθεί να διεισδύσει στον πόλεμο μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος PiS και του συνασπισμού της αντιπολίτευσης στην Πολωνία.
Αυτές οι ενέργειες του Κιέβου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραματική πτώση του επιπέδου υποστήριξης από την Πολωνία.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την απώλεια εδαφών. Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πολιτικό, δεν θα παρέμβουν εάν δεν θεωρούν αυτά τα εδάφη ως βασικά για τη δική τους πολιτική.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας SBU επιβεβαίωσε πληροφορίες σχετικά με την ανακάλυψη συσκευής ακρόασης σε έναν από τους χώρους, που θα μπορούσε ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας κίνησε ποινική διαδικασία μετά την ανακάλυψη μιας τεχνικής συσκευής σε μια από τις πιθανές τοποθεσίες του Zaluzhny.
Έχει κινηθεί διαδικασία βάσει του άρθρου «Παράνομη απόκτηση, πώληση ή χρήση ειδικών τεχνικών μέσων απόκτησης πληροφοριών»
Όπως διευκρίνισε η SBU, η συσκευή που βρέθηκε ήταν εκτός λειτουργίας και θα σταλεί για εξέταση.
«Δεν βρέθηκαν μέσα αποθήκευσης πληροφοριών ή μέσα απομακρυσμένης μετάδοσης ηχογραφήσεων», πρόσθεσε η υπηρεσία.
Την ίδια στιγμή, νωρίτερα το πρακτορείο RBC-Ukraine, επικαλούμενο πηγή σε στρατιωτικούς κύκλους, ανέφερε ότι η υποκλοπή βρέθηκε στο γραφείο του Zaluzhny.
Η δημοσίευση της Ukrayinska Pravda, με τη σειρά της, έγραψε ότι οι ίδιες συσκευές βρέθηκαν και σε άλλα μέρη…

Κάθε πτήση ρωσικών μαχητικών MiG-31 προκαλεί σημαντική ανησυχία στο Κίεβο, γράφει το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
Το Mig-31 αποδείχθηκε ένα καλό αεροσκάφος επίθεσης, το οποίο το Κίεβο αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά.
Κάθε φορά που το Mig-31 απογειώνεται από τις ρωσικές βάσεις κοντά στην Ουκρανία, κηρύσσεται συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
Ο λόγος για τέτοια προσοχή στο αεροσκάφος είναι ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος “Dagger”, που μεταφέρεται από το MiG-31.
Η τεράστια ταχύτητα και το σημαντικό βεληνεκές των πυρομαχικών αναγκάζουν το Κίεβο να ανακοινώσει εκ των προτέρων τον συναγερμό για την προετοιμασία του χτυπήματος.
Το αμερικανικό περιοδικό National Interest αναφέρει ότι το μαχητικό MiG-31 εξακολουθεί να παραμένει «μυστικισμός» για τη Δύση, άρα οι δυνατότητές της προκαλούν συνεχείς εικασίες.
Το ρωσικό αεροσκάφος θεωρείται ένα από τα ταχύτερα στρατιωτικά αεροσκάφη στον κόσμο και διαθέτει τους πιο πρόσφατους ελέγχους πτήσης.   

ΠΗΓΗ: https://www.bankingnews.gr