Μαγνησία: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των νέων δειγμάτων από το νερό – Από τι μολύνθηκε

 

Αναμένεται σήμερα να αδειάσουν τις δεξαμενές που βρίσκονται στην Μαγνησία προκειμένου να τις καθαρίσουν

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα και αναζητούν την αιτία για τα εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Μαγνησίας, σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν ακόμα απαντήσεις οι αρχές αναφορικά με τον λόγο που το νερό μολύνθηκε με κόπρανα και σαλμονέλα με συνέπεια να οδηγηθούν με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο Βόλου στο Κ.Υ πολλοί κάτοικοι. Το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για τη χρήση της τουαλέτας και σε καμιά περίπτωση για μπάνιο ή μαγείρεμα.

Σήμερα αναμένεται να αδειάσουν τις δεξαμενές που βρίσκονται στις περιοχές προκειμένου να τις καθαρίσουν, να τις ξαναγεμίσουν και στη συνέχεια να προβούν σε νέους ελέγχους για την καταλληλόλητα του νερού.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου σε κοινή συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα νερού που ελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑ η τοπική εταιρία νερού έχει ελέγξει όλο το δίκτυο της υδροδότησης στην περιοχή και δεν έχει βρεθεί κάποιο σπάσιμο κάτι το οποίο θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα από εκεί θα εισχώρησαν τα βλαβερά στοιχεία που προκάλεσαν την γαστρεντερίτιδα τους κατοίκους. Μάλιστα, στον δήμο της περιοχής δεν αποκλείουν και την πιθανότητα να έχει υπάρξει δολιοφθορά.