Γεωπολιτική «καταστροφή» για τις ΗΠΑ! Χάνουν επιρροή σε ολόκληρη την Αφρική

Ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις! Πού θα οδηγήσουν;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν γρήγορα την επιρροή τους σε όλη την Αφρική και το στρατιωτικό τους αποτύπωμα στην ήπειρο συρρικνώνεται μετά τις σχετικά πρόσφατες ανακοινώσεις για αποσύρσεις στρατευμάτων από τον Νίγηρα και το Τσαντ που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταλύτης για άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, σχολιάζουν αναλυτές!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Τσαντ και τον Νίγηρα αφού οι δύο αφρικανικές χώρες απαίτησαν να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Αυτές οι εξελίξεις δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά είχαν μια βαθιά ευρύτερη σημασία που αναγνωρίστηκε σε ολόκληρη την ήπειρο, δήλωσε ο Tunde Osazua, μέλος του προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Μαύρης Συμμαχίας για την Ειρήνη.

Οι Αμερικανοί φεύγουν σιγά-σιγά από ολόκληρη την αφρικανική Ήπειρο!

Οι τελευταίες εξελίξεις συνέβαλαν στην επιτάχυνση μιας ήδη ισχυρής τάσης που διαβρώνει την θέση των ΗΠΑ σε ολόκληρη την Αφρική, όπως αποδεικνύεται από την μείωση του αποτυπώματος των ΗΠΑ σε ολόκληρη την ήπειρο, είπε.

Ο Osazua πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωριστεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των παρεμβάσεων και των ενέργειών τους, είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τροφοδότηση της αστάθειας στην περιοχή.

«Οι συνέπειες του πολέμου στην Λιβύη αποτελούν μια έντονη υπενθύμιση των συνεπειών της εμπλοκής των ΗΠΑ και των συνεπειών της για την περιφερειακή σταθερότητα», είπε ο Οσάζουα.

Δείτε στο παρακάτω ρεπορτάζ, το πώς οι ΗΠΑ χάνουν την επιρροή τους, κάτι που συνιστά γεωπολιτική καταστροφή για την Ουάσινγκτον!

Πηγή EL