Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές στη Ρωσία: Πλώρη για 5η θητεία βάζει ο Πούτιν

Τρεις δεκαετίες στο τιμόνι της Ρωσίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Aναμένεται να εκλεγεί με πάνω από 80%.

Πλώρη για 5η θητεία βάζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν που θα τον κρατήσει στο Κρεμλίνο έως το 2030. Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία ξεκίνησαν σήμερα με τις κάλπες να ανοίγουν στο ανατολικότερο άκρο της ρωσικής επικράτειας και θα κλείσουν το βράδυ της Κυριακής (17/3).

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πλέον θα συμπληρώνει τρεις δεκαετίες στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός της, μιας και αναμένεται να εκλεγεί με πάνω από 80%.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας (CEC) ενέκρινε μόνο τρεις υποψηφίους απέναντι στον Πούτιν: τον Λεονίντ Σλούτσκι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, τον Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ του Νέου Λαϊκού Κόμματος και τον Νικολάι Χαριτόνοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος. Κανένας από τους τρεις δεν είναι αντίθετος με την εισβολή στην Ουκρανία.

Δύο υποψήφιοι στις εκλογές που τάσσονταν υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος επισήμως αποκαλείται «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στη Ρωσία, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Δύσκολα κάποιος θα κόψει ψήφους από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Σλούτσκι, υποψήφιος για το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας (LDPR) και του οποίου οι πλούσιες δαπάνες αποκαλύφθηκαν κάποτε σε μια από τις έρευνες του Ναβάλνι , είπε ότι δεν θα καλούσε τους Ρώσους να ψηφίσουν κατά του Πούτιν .

«Η ψήφος υπέρ του Σλούτσκι και του LDPR δεν είναι απολύτως ψήφος κατά του Πούτιν», είπε.

ΠΗΓΗ https://www.ieidiseis.gr