Όλη η αλήθεια για το Ρομπότ Sophia που μίλησε σε συνέδριο στη Ναύπακτο

Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες από έξι κράτη ανέλυσαν από κοινού, πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά δεν έπεισαν…

 

Το πολυσυζητημένο ρομπότ ”Sophia” που απηύθυνε χαιρετισμό στην Ελληνική γλώσσα και απάντησε ερωτήματα από το εκπαιδευτικό πάνελ και το κοινό, το οποίο ήταν επί το πλείστον φοιτητές του εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή και του Mediterranean college, δεν ήταν αυτό που κατέπληξε στο Συνέδριο, όσο οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι που χειροκροτούσαν ένα μηχάνημα για τις απαντήσεις που έδινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που το είχε τροφοδοτήσει ο κατασκευαστής του.

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ναύπακτο το ρομπότ ”Sophia”, όπως οι διοργανωτές υποστήριξαν, για να λειτουργήσει και να μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα επιβάλετε να υπάρχει 5G Δίκτυο Ίντερνετ και απαντά μόνο σε ερωτήματα που μέχρι τώρα το έχουν τροφοδοτήσει με τις ανάλογες πληροφορίες.

Ό,τι πληροφορία μπορεί κάποιος να βρει μέσο αναζήτησης Google με γραπτό ερώτημα, την ακούει από το ρομπότ.

Στην πραγματικότητα το κοινό δεν είδε κάτι παραπάνω από αυτό που μέχρι σήμερα γνώριζε. Καθένας από εμάς μέσο του κινητού του τηλεφώνου μπορεί να ρωτήσει και να πληροφορηθεί για οτιδήποτε τον ενδιαφέρει.

Η ανθρώπινη μορφή που δόθηκε στο ρομπότ, θα μπορούσε να δοθεί και σε κάποιο ζώο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ζώα θα θεωρούνται από την Τεχνολογική εξέλιξη εξυπνότερα από τον άνθρωπο.

Οι περισσότεροι από το κοινό σίγουρα δεν είδαν αυτό που ίσως περίμεναν…την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης η οποία στην πραγματικότητα ήταν εξέλιξη μίας κούκλας που μιλάει συνδεδεμένη με ένα Laptop στο ίντερνετ, επιλέγοντας την γλώσσα επικοινωνίας, όπως και σε ένα απλό κινητό τηλέφωνο.

Ήταν ένα πραγματικά επιτυχημένο Συνέδριο από πλευράς διοργάνωσης και ενημέρωσης, από το οποίο το κοινό δεν έφυγε ενημερωμένο περισσότερο από ότι ήταν, αλλά σίγουρο πλέον, για την κατεύθυνση που προσπαθούν να δώσουν στη νέα γενιά της Τεχνολογίας.

Ας χειροκροτήσουμε λοιπόν και ένα ATM που κάνει συναλλαγές και ανάληψη χρημάτων.