Οι Κεντρώοι γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata

Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την Prorata συνεχίζει την ελεύθερη πτώση σε ποσοστά χάνοντας αρκετό κόσμο και από τον χώρο του κέντρου. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να συμβαίνει αυτό που λέγεται ότι έτρεξε μόνη της και βγαίνει δεύτερη

Η έρευνα δείχνει το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει έξι μονάδες και τον ΣΥΡΙΖΑ 2%.

Το Πολιτικό Κέντρο ήταν το αντικείμενο της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Prorata για τον χώρο του «Κέντρου» στην Ελλάδα, σε δείγμα 1.230 ατόμων στο διάστημα Δεκεμβρίου 2023 – Ιανουαρίου 2024.

Η ΝΔ φαίνεται μεν να κυριαρχεί στον χώρο του Κέντρου, ωστόσο εμφανίζεται λαβωμένη, όπως καταγράφει η έρευνα που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ έχει χάσει από τις εκλογές μέχρι σήμερα 17% στον χώρο των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του Κέντρου. Από το 58% στις εκλογές του Ιουνίου, σήμερα όταν ερωτώνται ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, αν αύριο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, τη ΝΔ επιλέγει το 41%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, την επιρροή του στο Κέντρο αυξάνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο επιλέγει το 17% των κεντρώων έναντι 11% που το έπραξε στις εκλογές του Ιουνίου, ενώ ενδυναμωμένος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που από 7% τον Ιούνιο προσελκύει σήμερα το 9%.

Η έρευνα παρουσιάστηκε απόψε στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου IANOS.1