Μπάχαλο στη ΝΔ με αφορμή τα ομόφυλα ζευγάρια – Απών ο Βορίδης, αιχμές Γεωργιάδη στον Σαμαρά

Χαοτική φαίνεται μέχρι την παρούσα στιγμή βέβαια να είναι η απόσταση των διαφωνούντων με το σχέδιο νόμου που προωθεί η γραμμή Μητσοτάκη σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δεν φαίνεται να κάμπτεται η σθεναρή διαφωνία δεκάδων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως καθίσταται ξεκάθαρο από την επιχείρηση πολιτικού τους μασάζ από κυβερνητικά στελέχη στα γραφεία του κόμματος.

Παραμένουν ανένδοτοι λέγοντας πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που θα πρέπει η κυβέρνηση να δει. Ειδικότερα, αναφέρονται στο θέμα της τεκνοθεσίας και των παιδιών που μπορούν να βρεθούν στη λίστα για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Αίσθηση προκαλεί πως ανάμεσα στους διαφωνούντες με το επίμαχο νομοσχέδιο είναι πολλοί βουλευτές που στο παρελθόν είχαν διατελέσει σε υπουργικό θώκο.

Σημειώνεται πως στη σημερινή ενημέρωση-μασάζ δεν συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει συνταχθεί με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το θέμα της έμμεσης προτροπής του Κυριάκου Μητσοτάκη, να απέχουν από την ψηφοφορία του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όσοι «γαλάζιοι» βουλευτές διαφωνούν σε μία προσπάθεια να προλάβει τις αρνητικές ψήφους και να αποφύγει την κομματική πειθαρχία.

«Θα τα πούμε» ήταν το σχόλιο της υφυπουργού Οικογένειας, Μαρίας Κεφάλα, ενώ ο Τάσος Δημοσχάκης είπε: «Ήρθα να ακούσω – έχω επιφυλάξεις».

Σήμερα πραγματοποιείται στα γραφεία του κόμματος η επονομαζόμενη ενημέρωση της πρώτης ομάδας βουλευτών των οποίων το επώνυμο αρχίζει από Α έως Κ. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση της δεύτερης ομάδας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η ενημέρωση γίνεται από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τους δυο αντιπροέδρους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κυβερνητικούς κόλπους ο ανοικτός «πόλεμος» με τον Αντώνη Σαμαρά, με εκπεφρασμένη την αντίθεσή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για το κλείσιμο του ματιού της κυβέρνησης στους βουλευτές με την επιλογή της αποχής.

Συνέχεια στην κόντρα του κυβέρνησης με τον πρώην πρωθυπουργό έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην εισήγησή του άφησε αιχμές και κατά όσων απείχαν το 2015 (ανάμεσά τους και ο Αντ. Σαμαράς) από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης: «Δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε, ή καταψήφισαν το 2015, να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης» φέρεται να είπε.