Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθι στην Υεμένη ξημερώματα Σαββάτου

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν σήμερα τα ξημερώματα νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, στο στόχαστρο βρέθηκε αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας Σανάα, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα.

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην Υεμένη, αφότου έπληξαν την προηγούμενη ημέρα περίπου 30 θέσεις των Χούθι εν είδει αντιποίνων για τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε σήμερα “τρομοκρατική” οργάνωση τις δυνάμεις των Χούθι μετά τις δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια σε όλη την Υεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο μετά τα αμερικανικά πλήγματα στη χώρα αυτή της Αραβικής Χερσονήσου, επανέλαβε σήμερα ότι θα “απαντήσει” εάν “οι Χούθι συνεχίσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους”.

πηγή: https://www.amna.gr/