Γκάλοπ GPO: Συντριπτικό «ΟΧΙ» στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και από τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Οι Έλληνες έχουν ήδη εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη λες και είναι αυτό που ενδιαφέρει άμεσα την κοινωνία που μαστίζεται από την φτώχεια ενώ πάνω από 6 στους 10 Έλληνες τάσσονται κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Αποκαλυπτικά για το θέμα των ημερών είναι τα ευρήματα της πρώτης δημοσκόπησης της GPO για το 2024 όπου αποτυπώνουν τη σχεδόν καθολική άρνηση της κοινωνίας αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Η τάση αναφορικά με τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει δείχνει πως η κοινή γνώμη τάσσεται σαφώς και κατά του πολιτικού γάμου των οµόφυλων ζευγαριών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι υπέρ τοποθετούνται στη µεγάλη τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Ν.∆., οι οποίοι είναι ακόµα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία. Στο σύνολο του δείγµατος το 68,9% τάσσεται κατά του δικαιώµατος υιοθεσίας, έναντι 29,6% που καταγράφεται θετικό.

Παράλληλα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και του δεύτερου ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στο 20,6%.

Ωστόσο, ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 38,8% εκτιµά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της Ν.∆. για νέο κόµµα, ενώ το 13,9% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε. Επίσης, το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στην πρόθεση ψήφου η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής
ΝΔ: 32,9%
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 12,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%
ΚΚΕ: 8,3%
Σπαρτιάτες: 1,9%
Ελληνική Λύση: 6%
Νίκη: 2,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,7%
ΜέΡΑ25: 2,1%
Νέα Αριστερά: 1,9%
Άλλο: 2,7%
Λευκό, άκυρο: 1,2%
Δεν θα ψηφίσω: 2,1%
Αναποφάσιστοι: 13,1%