Άτακτη υποχώρηση Ιερώνυμου: Είμαι επιφυλακτικός για τον γάμο ομοφύλων – Να δούμε πρώτα τον νόμο

 

Δεν αρνείται το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να μασάει τα λόγια του με την τακτική του… ναι μεν αλλά!

Να το δούμε και να τοποθετηθούμε δήλωσε ο κ.κ. Ιερώνυμος στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τη συνάντησή τους

Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του σήμερα με τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη, στην Αρχιεπισκοπή, στην Πλάκα.

Σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα της συνάντησης και είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, με τον ίδιο να ψέγει, όπως είπε, τα σημεία εκείνα που χρήζουν βελτίωσης.

Όσο για τη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επιφυλακτικός, για να προσθέσει ότι, όπως συμφώνησαν με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται να υπάρχει ένα κείμενο, ένας νόμος, «για να το δούμε και να τοποθετηθούμε».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι οι αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν με αυτές της Εκκλησίας, καθώς το κόμμα του θέλει να είναι η φωνή των αδυνάμων και να στέκετεια με αλληλεγγύη στο πλευρό τους.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε τον κ. Κασσελάκη, λέγοντάς του: «Σας παρακολουθώ».

«Τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, για να υπάρχει ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ομογένεια» φέρεται να ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης. Είμαι περήφανος που εκπροσωπω τον ελληνισμό, την ομογένεια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος», συμπλήρωσε.