Θα μας βγάλουν το… λάδι: Εφιαλτικά σενάρια για 20 ευρώ και άνω το λίτρο!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση σκέφτεται να αντιμετωπίσει την ολοένα και ανοδική πορεία της ακρίβειας, η πραγματικότητα δείχνει να είναι τελείως διαφορετική.

Σενάρια που είναι ιδιαίτερα εφιαλτικά για τα νοικοκυριά κάνουν λόγο για εκτόξευση της τιμής του λαδιοί ίσως και πάνω από 20 ευρώ το λίτρο.

Πάνω από 20 ευρώ το λίτρο θα φτάσει η τιμή του ελαιολάδου σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνα Χιλετζάκη, μεταξύ άλλων.

«Η παραγωγή ελαιολάδου φέτος θα είναι μειωμένη στο ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι λόγω και της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Αντιπρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνας Χιλετζάκης.

Είπε πως σήμερα το λάδι είναι στα 13 ευρώ στον καταναλωτή με τιμή 5 ευρώ που πώλησαν πέρυσι οι ελαιοπαραγωγοί.

Ανέφερε ότι φέτος στον παραγωγό θα είναι 7,5 έως 8 ευρώ και θα φτάσει στον καταναλωτή πάνω από 20 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις ανθρώπων και παραγόντων της αγοράς που εκτιμούν ότι η τιμή του λαδιού μπορεί να ξεπεράσει και τα 20 ευρώ το λίτρο, στα ράφια των σούπερ μάρκετ το βρίσκουμε σε μια μέση τιμή των 13 ευρώ το λίτρο.

Κάτι που θα έλεγες ότι είναι φυσικό, εφόσον αγοράστηκε στα 8 ευρώ.

Μόνο που πρόκειται για περυσινή διαλογή και άρα αυτό που πληρώνεις τώρα κατά μ.ο. 13 ευρώ το λίτρο, αγοράστηκε στα 4.80 ευρώ κατά μ.ο. Eπίσης, το πρώτο φετινό λάδι πωλήθηκε στα 9.25 ευρώ το λίτρο.

,Κατά συνέπεια έχει εκτιναχθεί κα  θα εκτιναχτεί στα ύψη και η τιμή του τυριού αυτού) και γενικά, η άνοδος της τιμής δεν αναμένεται να τελειώσει κάπου εδώ κοντά.