Το μοιραίο Τ-2 ήταν 48 ετών και η Ελλάδα ο τελευταίος χρήστης τέτοιων αεροσκαφών

GREECE 24 LOGO

 

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους από τον άτυχο αντιπτέραρχο Επαμεινώνδα Κωστέα

Γερασμένο και παλιάς κοπής ήταν το αεροσκάφος το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον αντιπτέραρχο Επαμεινώνδα Κωστέα.

Τα αίτια της τραγωδίας στην Καλαμάτα αναζητούν οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άτυχος αντιπτέραρχος Επαμεινώνδας Κωστέας, στον οποίο απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός, συμμετείχε στη μοιραία άσκηση με δύο ακόμη αεροσκάφη, τρία συνολικά μαζί με αυτό το μοιραίο που έπεσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στην άσκηση που είχε τραγική κατάληξη για τον 40χρονο πιλότο, συμμετείχαν τρία αεροσκάφη συνολικά.

Οι εμπειρογνώμονες όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ φαίνεται μέχρι τώρα να έχουν συλλέξει πληθώρα ευρημάτων από το σημείο της συντριβής, ενώ οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια της τραγωδίας δείχνουν ότι κάτι βίαιο συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης, που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, τμήμα του αεροσκάφους βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο της συντριβής, κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται, έτσι φαίνεται να ερευνάται το σενάριο της αποκόλλησης τμήματος του Τ-2.

Οπότε φαίνεται να απομακρύνεται σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα λοιπόν το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθος και δίνεται έμφαση στην πιθανότητα της τεχνικής ή κάποιας άλλου είδους δυσλειτουργίας στην πτήση που είχε ως αποτέλεσμα ο Επαμεινώνδας Κωστέας να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε αυτή την τελευταία του πτήση με το εν λόγω εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το μοιραίο Τ-2 ήταν 48 ετών, ένα από τα 40 που παρέλαβε η χώρα μας το 1976. Η Ελλάδα ήταν ο τελευταίος χρήστης τέτοιων αεροσκαφών, τα οποία είναι προς απόσυρση.

Στο μεταξύ συγγενείς και φίλοι και απλοί άνθρωποι, με την ιαχή «Αθάνατος» αποχαιρέτησαν τον Επαμεινώνδα Κωστέα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια όπου τελέστηκε η κηδεία του.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αλλά και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ