Σε πλήρη πανικό οι Ουκρανοί, οι υποστηρικτές τους και ΟΗΕ μετά την Ρωσική επέλαση

GREECE 24 LOGO

Αναζητούν την λύτρωση μέσω της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Παρασκευή 29/12 {απόψε) για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τις απώλειες

Η συνεχιζόμενη Ρωσική επέλαση αλλά και η επίδειξη δύναμης από την πλευρά τους το τελευταίο διάστημα στον πόλεμο της Ουκρανίας, προκάλεσε τον τρόμο και τον πανικό τόσο των Ουκρανών αλλά και των συμμάχων τους κυρίως αλλά και του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα η Ουκρανία και άλλα 35 μέλη του ΟΗΕ ζήτησαν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε πολιτικές υποδομές.

Μετά την έντρομη αντίδραση των Ουκρανών και των υποστηρικτών τους έκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί για απόψε (Παρασκευή 29/12) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία, μετά από σχετικό αίτημα του Κιέβου και των υποστηρικτών του, με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων από τη Ρωσία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η έναρξη της συνεδρίασης έχει οριστεί για τα μεσάνυχτα απόψε, ώρα Ελλάδος.

Από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα σκοτώθηκαν 31 άμαχοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 160. Η Πολωνία ανέφερε ότι ένας ρωσικός πύραυλος διείσδυσε στον εναέριο χώρο της και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι η χώρα του και άλλα 35 μέλη του ΟΗΕ ζήτησαν τη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε πολιτικές υποδομές.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ