ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ μασκοφόρων στους δρόμους για λογαριασμό του κράτους; Εξαιρετικά σοβαρό θέμα

Αυτοί θα φρουρούν και τις γειτονιές των 15 λεπτών;

Στην καρδιά του Λονδίνου, ξεσπά θύελλα διαμάχης σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο Δήμαρχος, Sadiq Khan, έχει στρατολογήσει ομάδες ατόμων με σκοπό να εκφοβίζουν όσους θεωρούνται «απειλή» για τις κάμερες που σχετίζονται με τη Ζώνη Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών (ULEZ).

Θεωρείται ως ένα «αντίμετρο» που πήραν οι τοπικές αρχές για να βάλουν τέλος στα φαινόμενα φθοράς των μισητών στον πολύ κόσμο καμερών-«ρουφιάνων».

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Αύγουστο οι ULEZ επεκτάθηκαν στην περιοχή του Λονδίνου και πλέον μέσα σε αυτές τις «πράσινες ζώνες» καταγράφεται όποιος μπαίνει και όποιος βγαίνει. Τα περισσότερα οχήματα πρέπει να πληρώνουν «πράσινα διόδια» για να εισέλθουν σε αυτές τις περιοχές, με τις κυρώσεις για τους παραβάτες να είναι πολύ σκληρές.

Αυτοί οι «φρουροί», πολλοί εκ των οποίων κυκλοφορούν με μαύρες ενδυμασίες, full face και έχουν τατουάζ στο σώμα τους φέρεται να έχουν παρατηρηθεί κοντά σε σχολεία και κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινότητα.

Βρετανικά ΜΜΕ επικαλούνται την περίπτωση της Heather Watts, μίας ακτιβίστριας κατά των ULEZ η οποία είχε ένα…μυστηριώδες ατύχημα.

Τραυματίστηκε από όχημα ασφαλείας, το οποίο φυλούσε ένα βανάκι με κάμερα ULEZ.

«Οι ιδιοκτήτες σπιτιού στα προάστια του Λονδίνου είπαν ότι η συμμορία των μασκοφόρων συχνά ντυνόταν στα μαύρα και τριγυρνούσε σε σχολεία και σπίτια ενώ κατέγραφε περαστικούς με κάμερες σώματος», γράφει η Daily Mail.

Μάλιστα το θέμα έφτασε μέχρι και το Συντηρητικό Κόμμα (Torries) το οποίο κατήγγειλε ανοικτά τον μουσουλμάνο Δήμαρχο Λονδίνου για εκφοβισμό των πολιτών!!

Στελέχη του κόμματος έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν την επέκταση των ULEZ εάν καταφέρουν να κερδίσουν στις επόμενες τοπικές εκλογές.

Ο φορέας Transport for London (TfL), υπεύθυνος για τις μεταφορές στην βρετανική πρωτεύουσα, παρά την αυξανόμενη κριτική, υποστηρίζει ότι αυτό το προσωπικό ασφαλείας τηρεί υψηλά επαγγελματικά πρότυπα και διαδραματίζει απαραίτητο ρόλο στη διαφύλαξη των καμερών.

Ωστόσο, το TfL δεν έχει ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες ενδυματολογικές επιλογές του προσωπικού ασφαλείας, δηλαδή τα full face τους και τις μάσκες που φοράνε.

Πηγή EL