Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

GREECE 24 LOGOΕλληνόκτητο είναι το φορτηγό – εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ στον ποταμό Δούναβη για να παραλάβει φορτίο με σιτηρά κι έπεσε σε νάρκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Ήταν το τελευταίο περιστατικό με μη στρατιωτικό σκάφος που πέφτει σε εκρηκτικά στη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτό που το Κίεβο χαρακτηρίζει κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στη ναυσιπλοΐα και σε λιμενικές υποδομές. Το πλοίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπέστη σοβαρές ζημιές.

«Μη στρατιωτικό σκάφος με σημαία Παναμά ανατινάχθηκε από θαλάσσια νάρκη του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα… Το σκάφος έχασε την πορεία του και τον έλεγχο και ξέσπασε πυρκαγιά στο άνω κατάστρωμα», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο Telegram. Κατά συγγενείς πηγές, το πλοίο κινδύνευσε να βυθιστεί το πρωί της Τετάρτης, από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του, η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης και ήταν η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου που απέτρεψε τη βύθιση του.

Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι ακόμη ένας έλαβε ιατρική βοήθεια εν πλω. Στο σημείο, σύμφωνα με τον στρατό, εστάλησαν ρυμουλκά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, από τα 18 μέλη του πληρώματος, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες, τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Το πλοίο δε ζητάει συνδρομή, ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ. Το φορτηγό είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις στις λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, όταν εγκατέλειψε τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και που επέτρεψε την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

πηγή: https://www.efsyn.gr/