ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

GREECE 24 LOGO

Θα υπάρχει μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση πληρωμής

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση σχετικά με την επιβολή των προστίμων στην περίπτωση των οδηγών και ιδιοκτητών οχημάτων που πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να υπάρχει μια μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου αντί της προσαύξησης της τάξης του 100%.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης αφού θυμήθηκε ότι αυτό το διάστημα όπως συμβαίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και προς το τέλος κάθε έτους τα νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια συν του ότι συσσωρεύονται πλήθος υποχρεώσεων

«Αποφασίσαμε να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή τους, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Για ένα δίμηνο ακόμα. Κατόπιν, η Κυβέρνηση θα προτείνει ένα καινούργιο σύστημα, με βάση το οποίο δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη προσαύξηση 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου», δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 29η Φεβρουαρίου και δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ