Έρχεται νομοθετική μεταρρύθμιση για τις εκπτώσεις και τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

GREECE 24 LOGOΝομοθετική πρωτοβουλία που δεν θα επιτρέπει εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 ενώ όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξή του η προβληματική και εν πολλοίς παραπλανητική προβολή και επικοινωνία των προσφορών είναι διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα ο υπουργός τοποθετήθηκε στον τρόπο που αποτυπώνονται οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ ο οποίος ελέγχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια σοβαρή νομοθετική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές είπε, δίνοντας ως παράδειγμα, τις εκπτώσεις σε προϊόντα που είχαν ήδη ανατιμηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρούμε ότι οι εκπτώσεις δεν είναι πραγματικές.

Για τους ελέγχους της αγοράς επισήμανε ότι οι έλεγχοι της κυβέρνησης για την πάταξη της αισχροκέρδειας είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση.

Με διάταξη που ψηφίσαμε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείναμε την ισχύ του νόμου κατά της αθέμιτης κερδοφορίας και για το επόμενο εξάμηνο.

Αν χρειαστεί θα το επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο.

ΠΗΓΗ: https://www.amna.gr/