Τρέμουν στη Δύση την επανεκλογή Πούτιν…Το Κογκρέσο της Ενωμένης Ρωσίας υποστήριξε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Πούτιν για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 

Το Συνέδριο της «Ενωμένης Ρωσίας» υποστήριξε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

 

Ο Πούτιν ο οποίος έχει εκλεγεί τέσσερις φορές στην ανώτατη Κυβερνητική θέση της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 και το Συνέδριο ομόφωνα έκανε δεκτή την υποψηφιότητά του. 
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο όρισε τις Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία την 17η Μαρτίου 2024 με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ανακοινώνει ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει τρείς ημέρες. Από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.
Ο σημερινός ηγέτης της Ρωσίας σε συνάντησή του με την ηγεσία της Κρατικής Δούμνας είπε ότι η προεκλογική εκστρατεία και η ψηφοφορία πρέπει να διεξαχθούν με Συνταγματικές, Δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια, νομιμότητα και ειλικρίνεια.

Με την είδηση της υποψηφιότητας Πούτιν ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστήριξε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής κατάρρευσης της Ουκρανίας, θα ενεργοποιήσει το άρθρο 115 του Βασικού Νόμου για την κηρύξει κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία.

Ο Όλαφ Σολτς βλέποντας μια επανεκλογή Πούτιν στη Ρωσία και με τον φόβο της επιστροφής του Τραμπ στις ΗΠΑ προετοιμάζεται για την κατάρρευσή του. Άλλωστε και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις κατέχει με δυσκολία την τρίτη θέση.

Ένα τέτοιο σενάριο φέρνει τη Ρωσία πιο κοντά στη νίκη επί της Ουκρανίας με τον φόβο των Γερμανών και του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ Τζο  Μπάιντεν, οι Ρωσικές δυνάμεις να βγουν εκτός Ουκρανικής επικράτειας με κατεύθυνση προς την Δύση, κάτι που σε δηλώσεις του ο Ρώσος Πρόεδρος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya, χαρακτήρισε ανοησίες.