Ιερουσαλήμ: Άγριος ξυλοδαρμός Τούρκου φωτορεπόρτερ του Anadolu από Ισραηλινούς αστυνομικούς

Το Ισραήλ δήλωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς

Βίντεο καταγράφει την επίθεση που δέχτηκε ένας φωτορεπόρτερ του τουρκικού πρακτορείου Anadolu από Ισραηλινούς αστυνομικούς την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο δημοσιογράφος Μουσταφά Αλκαρούφ κάλυπτε συγκέντρωση Παλαιστινίων σε γειτονιά της ανατολικής Ιερουσαλήμ, κοντά στο Τέμενος Αλ-Ακσά, εν μέσω των περιορισμών που έχει επιβάλει το Ισραήλ για τις προσευχές στο τζαμί και βρίσκονται σε ισχύ εδώ και 10 εβδομάδες.

Στελέχη της ισραηλινής αστυνομία που είχαν τοποθετήσει οδοφράγματα στην περιοχή αρχικά απείλησαν με όπλο τον Αλκαρούφ, και στη συνέχεια τον πέταξαν στο έδαφος χτυπώντας τον και κλωτσώντας τον με μανία.

Ο φωτορεπόρτερ, που τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το σώμα από τα χτυπήματα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μακάσεντ στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Επίθεση από τους Ισραηλινούς αστυνομικούς δέχτηκε και ο καμεραμάν που συνόδευε τον Αλκαρούφ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

Η Ισραηλινή Αστυνομία ανακοίνωσε στο X ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο και ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της να συνεχίσει να τηρεί τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα.

Πηγή pronews