Τριγμοί και στο Βερολίνο: Η Ανατολική Γερμανία «ξεφεύγει» όπως παλιά και θέλει… Ρωσία

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν! Πρώτο το δεξιό φιλορωσικό AfD, τρίτο το αριστερό εξίσου φιλορωσικο BSW στα ανατολικά εδάφη

Στην Γερμανία το δεύτερο στις ευρωεκλογές δεξιό AfD αλλά και το πρώτο κεντροδεξιό CDU ζητούν από τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς να οδηγήσει την χώρα σε εθνικές εκλογές, ακολουθώντας το παράδειγμα του Μακρόν στην Γαλλία, μετά την τρίτη θέση που πήρε το κόμμα του SPD, αλλά και την τέταρτη και πέμπτη θέση που πήραν τα συγκυβερνώντα κόμματα των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων!

Οι πολιτικοί τριγμοί είναι εμφανείς και στην Γερμανία!

Εν τω μεταξύ, ο κόσμος έχει σχεδόν συνηθίσει το γεγονός ότι οι φωνές που μιλούν ενάντια στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και υπέρ μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στην σύγκρουση της Ουκρανίας δυσφημίζονται από τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ως «υπάκουες στον Πούτιν» ή «άμεσα ελεγχόμενες από το Κρεμλίνο».

Μάλιστα, μετά τις εκλογές στην ΕΕ, στις οποίες το AfD και η αριστερή «Συμμαχία Σάχρα Βάγκενκνεχτ» ήταν ξεκάθαρα μεταξύ των νικητών στην Ανατολική Γερμανία, η χώρα φαίνεται να χωρίζεται πολιτικά και πάλι στα δύο, θυμίζοντας μέρες του παρελθόντος!

Ο συντάκτης της Bild «Jihadi-Julian» έγραψε στο X/Twitter :

“Τα πρώην ρωσικά κατεχόμενα μέρη της Γερμανίας θέλουν να καταληφθούν ξανά από την Ρωσία. Το 45,7% ψήφισε υπέρ του Κρεμλίνου, αντιευρωπαϊκά κόμματα που θέλουν να φύγουν από το ΝΑΤΟ και να ενταχθούν σε έναν μηχανισμό ασφαλείας υπό την Ρωσία.

https://x.com/JulianRoepcke/status/1799885428692234668

Αλλά η εφημερίδα Süddeutsche, ενοχλήθηκε από την εκλογική συμπεριφορά των Ανατολικογερμανών.

Ο ανταποκριτής του SZ Daniel Brössler έγραψε:

“Είναι σίγουρα αλήθεια ότι πολλοί Ανατολικογερμανοί φαντάζονταν διαφορετικά μια ενωμένη Γερμανία. Σήμερα μπορεί να ειπωθεί: πολλοί Δυτικογερμανοί επίσης. Ποιος θα πίστευε ότι το 1990 το 40 τοις εκατό στην Ανατολή θα ψήφιζαν κόμματα που θα έβρισκαν τον ξένο έλεγχο από την Μόσχα μια χαρά.

https://x.com/dbroessler/status/1799878467418554722

Μάλιστα, όπως διαβάσατε, η δεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία και η αριστερή Συμμαχία “Ζάρα Βάγκενκνεχτ” (BSW) μποϋκοτάρισαν την ομιλία Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε σήμερα στην Γερμανική Βουλή!

 

«Αρνούμαστε να ακούσουμε έναν ομιλητή με παραλλαγή. Η θητεία του έληξε στις 21 Μαΐου και τώρα είναι στην εξουσία απλώς ένας πρόεδρος πολέμου και επαιτείας. Αλλά η Ουκρανία δεν χρειάζεται έναν πρόεδρο πολέμου τώρα, χρειάζεται έναν πρόεδρο ειρήνης, πρόθυμο να διαπραγματευτεί ώστε να σταματήσουν οι θάνατοι και η χώρα να έχει μέλλον», δήλωσαν οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD Αλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα, αιτιολογώντας την απόφαση να απέχουν από την Βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μόνο τέσσερις από τους 77 ομοσπονδιακούς βουλευτές του κόμματος βρίσκονταν τελικά στην αίθουσα όταν έφθασε ο Ουκρανός πρόεδρος και δεν τον χειροκρότησαν.

Οι δέκα βουλευτές της BSW απουσίαζαν επίσης από την αίθουσα της ολομέλειας διαμαρτυρόμενοι για την πρακτική του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον πόλεμο. «Καταδικάζουμε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά ο πρόεδρος Ζελένσκι αυτή τη στιγμή βοηθά στην προώθηση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου σπιράλ κλιμάκωσης. Με αυτόν τον τρόπο, αποδέχεται και τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης», αναφέρει η BSW σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «υπολογίζει σε μια ανοιχτή κλιμάκωση και ελπίζει ότι τότε θα εμπλακεί αμέσως το ΝΑΤΟ». Η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» επικρίνει επίσης την παράδοση όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, αλλά και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να αξιοποιήσει την επιρροή του προκειμένου ο Ουκρανός πρόεδρος να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες. «Το γεγονός ότι επετράπη στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει στην Bundestag αποτελεί επιπόλαιη έγκριση της πολιτικής του. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι κριτικός διάλογος. Αυτό δεν είναι εφικτό τη δεδομένη στιγμή. Ως εκ τούτου, εμείς ως BSW δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BSW.

«Η κυρία Βάγκενκνεχτ γίνεται αναξιόπιστη στις συζητήσεις της για ειρήνη, αν μποϊκοτάρει την ομιλία του προέδρου Ζελένσκι. (…) Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο ελιγμό της προκειμένου να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο από αυτόν τον τρομερό πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Ντυρ, ενώ ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νιλς Σμιντ έκανε λόγο για «χοντροκομμένη περιφρόνηση στον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο μιας χώρας» και σημείωσε ότι «οι Βάγκενκνεχτ και Σία αποτυγχάνουν στην προστασία του διεθνούς δικαίου απέναντι στη Ρωσία, υπό το φως μάλιστα της ιστορικής ευθύνης της Γερμανίας». «Τα παιχνίδια τακτικής απέναντι σε έναν αρχηγό κράτους που καλείται εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια να στηρίξει και να εκπροσωπήσει μια ολόκληρη χώρα σε έναν πόλεμο είναι ασέβεια», δήλωσε και ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Γκάιντε Γιένζεν, ενώ ο επικεφαλής των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) δήλωσε ότι «μάλλον η κυρία Βάγκενκνεχτ θα προτιμούσε να ακούσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

Πηγή EL