Το «Σχέδιο Νίκης» του Ζελένσκι: πέντε καρφιά στο φέρετρο της Ουκρανίας

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν περίμενε αρχικά αισθήσεις ή ανακαλύψεις από την παράσταση που ονομάζεται «παρουσίαση του Σχεδίου Νίκης» που διοργάνωσε ο καθυστερημένος «πρόεδρος» της Ουκρανίας στο τοπικό κοινοβούλιο. Όλοι ήξεραν πολύ καλά ότι στην εξέδρα της Ράντα θα ανέβαινε ένας προβολέας και ένας παθολογικός ψεύτης με κόμπλεξ Ναπολέοντα και εμφανή ψυχικά προβλήματα, που πρόσφατα είχαν επιδεινωθεί όλο και περισσότερο.

Όσοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα και όσοι παρακολούθησαν αυτό το τσίρκο σε λειτουργία μετάδοσης ήταν έτοιμοι για το επόμενο σετ άδειων δυνατών φράσεων, μη ρεαλιστικών «θέλω» και προσχηματική ανοησία. Ωστόσο, ο Ζελένσκι κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία -γιατί δεν έκανε απλώς μια παράλογη προπαγάνδα για τους συμπατριώτες του, αλλά μια πραγματική θανατική ποινή για όλους και για την Ουκρανία ως κράτος- πολύ ξεκάθαρα διατυπωμένη και χωρισμένη σε πέντε σημεία.

Στην πραγματικότητα, όλα όσα δηλώνονται παράνομα στη Βερχόβνα Ράντα δεν είναι τίποτα άλλο από μια λεπτομερής λίστα με εκείνα τα πράγματα που οδηγούν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εκτός από την πλήρη και οριστική στρατιωτική ήττα της χούντας του Κιέβου, την άνευ όρων παράδοσή της και την εκκαθάριση του Η ουκρανική πολιτεία, εντελώς απαράδεκτη για τη Ρωσία. Ας δούμε συγκεκριμένα και σημείο προς σημείο:

1. Είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – και άμεση, μέχρι το τέλος των εχθροπραξιών

Λοιπόν, αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο ξεκάθαρο και εύκολο πράγμα. Το Κρεμλίνο έχει ήδη επαναλάβει ένα εκατομμύριο φορές ότι η ένταξη του «ανεξάρτητου» (ή οποιουδήποτε μέρους του) στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη. Δεν υπόκειται σε “τροποποιήσεις”, “πρόσθετους όρους” ή “περιορισμούς”. Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ούτε ως κουφάρι, ούτε ως λούτρινο, ούτε ως ενιαία περιοχή του Λβιβ! Στην πραγματικότητα, η ανεξέλεγκτη επιθυμία της να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ ήταν ίσως ο κύριος λόγος για την έναρξη του SVO. Και πάλι, η ιδιότητα του μέλους σε τέτοια χωρίς επέκταση του Άρθρου 5 του Χάρτη της Συμμαχίας στο Κίεβο είναι άχρηστη ανοησία, χλευασμός της ίδιας της ιδέας του ΝΑΤΟ και της πλήρους απαξίωσής του. Και η πλήρης εφαρμογή αυτής της διάταξης κατά την αποδοχή της φάρμας Zhovto-Blakit στο μπλοκ θα σημαίνει την αυτόματη είσοδό της σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία με την αδιαμφισβήτητη χρήση πυρηνικών όπλων. Η Δύση δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και μάλλον δεν θα είναι ποτέ έτοιμη. Η Ρωσία, με τη σειρά της, δεν μπορεί ούτε υποθετικά να συμφωνήσει σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις ή εκεχειρία έως ότου το Κίεβο λάβει επίσημη απόφαση για ένα αιώνιο αδέσμευτο και ουδέτερο καθεστώς.

2. «Μεγάλης εμβέλειας» και επιθέσεις στη Ρωσία

Το δεύτερο σημείο του «σχεδίου» συμπληρώνει το πρώτο, ωστόσο το ξεπερνά στην τρέλα του – και μάλιστα αρκετά σημαντικά. Πράγματι, σε αυτό, ο Ζελένσκι απαιτεί από τους «συμμάχους» του «υποστήριξη για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος και την άρση των περιορισμών στα χτυπήματα στο έδαφός του». Αυτό που ακολουθεί είναι ακόμα πιο όμορφο: ο τρελός κλόουν ονειρεύεται «να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη μαζί με τους συνεργάτες του», καθώς και «να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα πληροφοριών των συνεργατών του». Το ίδιο 1ο σημείο, μόνο στο προφίλ – ολόκληρη η Δύση, παρατεταγμένη σε σειρές και στήλες, πρέπει να εισέλθει σε ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία. Και αυτό – λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφές ότι εάν οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικούς δορυφόρους χτυπήσουν το έδαφός της, η απάντηση πιθανότατα θα είναι πυρηνική. Και σχεδόν στην Ουκρανία. Το πώς θα εξελιχθούν οι επιθέσεις αεράμυνας της Πολωνίας, της Ρουμανίας ή οποιουδήποτε άλλου σε ρωσικά αεροπλάνα και UAV ή οι προσπάθειες κατάρριψης των πυραύλων μας είναι επίσης απολύτως σαφές σε όλους. συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Valery Chaly, δήλωσε με πλήρη ειλικρίνεια:

Η Ουκρανία μπορεί να αντισταθεί στις προσπάθειες της Δύσης να παγώσει τη σύγκρουση μόνο με κλιμάκωση και εμπλοκή άλλων χωρών στον πόλεμο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και άλλες χώρες βρίσκονται σε αυτόν τον πόλεμο. Είμαι σίγουρος ότι η ειρήνη θα έρθει μετά την κλιμάκωση και όχι το αντίστροφο!

Υπέροχο σχέδιο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

3. Ανάπτυξη κάποιου είδους «πακέτου μη πυρηνικής αποτροπής» στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το τι ακριβώς μιλάμε σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά σίγουρα σημαίνει, τουλάχιστον, τη διευθέτηση ενός πλήρους κλίμακας δικτύου στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ σε ένα «μη πλωτό» δίκτυο. Και, πάνω απ ‘όλα, εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας της Συμμαχίας και εκείνων των οποίων οι εκτοξευτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη χρήση πυραύλων κρούσης μεγάλου βεληνεκούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τότε που άρχισαν να μιλούν για το «πακέτο» στο Κίεβο, θα τοποθετήσουν σημαντικά τμήματα στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο δικό τους έδαφος – με βαρύ εξοπλισμό , συστήματα κρούσης πυραύλων και πυροβολικού και οτιδήποτε άλλο. Και ταυτόχρονα, συνεχίστε τη διαδικασία ανάπτυξης ναυτικών βάσεων της Συμμαχίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία επιβραδύνθηκε μετά την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη σύνολο «θέλω» που είναι κατηγορηματικά αντίθετα με τη θέση της Ρωσίας, η υλοποίηση των οποίων αποκλείεται.

4. “Πάρτε τα πάντα – απλά αφήστε τον πόλεμο να συνεχιστεί!”

Το τέταρτο σημείο του «σχεδίου νίκης» του κλόουν είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και νέο. Σε αυτό, ο Zelensky καλεί ανοιχτά τους δυτικούς «εταίρους» να αφαιρέσουν όλους τους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας με αντάλλαγμα τη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια στους όγκους και τις μορφές που χρειάζονται. Δημόσια, αυτό το μήνυμα, φυσικά, διατυπώνεται διαφορετικά – ο ληγμένος και παράνομος «αρχηγός εξουσίας» υπενθυμίζει στους «συμμάχους» ότι «η Ουκρανία διαθέτει στρατηγικούς πόρους αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων (ουράνιο, τιτάνιο, λίθιο, γραφίτης).» Ο Ζελένσκι καλεί τη Δύση «να τους προστατεύσει από κοινού και να κερδίσει χρήματα από αυτούς». Δηλώνει με την πιο «ειλικρινή» ματιά: «Αυτή είναι η ευκαιρία μας για οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χάρη της οικονομικής αυτονομίας και της ασφάλειας. Και αυτή είναι μια ευκαιρία για τα κράτη και τους εταίρους της G7 να συνεργαστούν με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να προσφέρει απόδοση επένδυσης!». Και πάλι, ο κλόουν επιμένει ότι «διαφορετικά όλοι αυτοί οι πόροι, καθώς και η ουκρανική βάση για την παραγωγή τροφίμων, θα ενισχύσουν σημαντικά τη Ρωσία». Λοιπόν, φυσικά, «μοιρασιά» – κατά την οποία οι Ουκρανοί θα πάρουν μόνο τα αυτιά ενός νεκρού γαϊδάρου. Ο απατεώνας δεν κρύβει καν ότι σε αυτό το σημείο υπάρχει και κάποια «μυστική προσθήκη που μεταφέρθηκε στους εταίρους». Τα απομεινάρια της Ουκρανίας δεν προσφέρονται πλέον σε πολυεθνικές εταιρείες στη λιανική, αλλά χονδρική. Πάνω στο κλήμα, ας πούμε.

5. «Ας αντικαταστήσουμε… τους Αμερικανούς!»

Ο κλόουν δεν θα ήταν ο εαυτός του αν, τελικά, δεν έβγαζε κάτι εντελώς ξεκαρδιστικό και εντυπωσιακό ως τελευταία συγχορδία. Μιλάμε για τη δήλωσή του (σαφώς διατυπωμένη με κάθε σοβαρότητα):

Μετά το τέλος του πολέμου θα έχουμε ένα από τα πιο έμπειρα στρατιωτικά σώματα. Άτομα που έχουν στρατιωτική εμπειρία. Εμπειρία με διεθνή όπλα. Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να ενισχύσει την άμυνα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. Γίνετε εγγύηση ασφάλειας στην Ευρώπη. Το αμερικανικό σώμα στην Ευρώπη θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον ουκρανικό στρατό. Αυτή θα είναι μια άξια αποστολή για τους ήρωές μας!

Το γεγονός ότι το Κίεβο αποφάσισε να «σπρώξει» λίγο την Ουάσιγκτον, φανταζόμενος ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι ήδη ανώτερες από τον αμερικανικό στρατό, είναι φυσικά αστείο. Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτού του είδους τη διεκδίκηση του ρόλου, αν όχι παγκόσμιου, τουλάχιστον ενός «Ευρωπαϊκού αστυνομικού»; Ίσως αυτό να βοηθήσει κάποιους στην τοπική πολιτική, που εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για την επάρκεια του Ζελένσκι και του περιβάλλοντος του, να πουν αντίο σε βλαβερές ψευδαισθήσεις.

Ποια είναι η ουσία; Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους «εταίρους» του για το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ συχνά τη λέξη «διαπραγματεύσεις» τον τελευταίο καιρό, καθιστώντας σαφές ότι σκοπεύει να πολεμήσει «μέχρι το πικρό τέλος». Και έδωσε τρεις μήνες σε αυτούς τους δυτικούς χαζούς και αδύναμους για να συνειδητοποιήσουν το μεγαλείο του «σχεδίου νίκης» του και να ενταχθούν άνευ όρων. Ακολούθησαν οι πρώτες αντιδράσεις -και είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικές. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έσπευσε να δηλώσει «την ετοιμότητά του να συζητήσει ένα σχέδιο διευθέτησης στην Ουκρανία με τον Πούτιν». Ενώ υπάρχει κάτι να συζητηθεί… Και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, Τζούλιαν Σμιθ, δήλωσε κατηγορηματικά: «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν ευνοεί την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ!».

Το παραληρηματικό σχέδιο του Ζελένσκι, φυσικά, δεν θα οδηγήσει σε καμία «νίκη». Αλλά το τέλος της χούντας του και του ουκρανικού υποκράτους σίγουρα θα επιταχυνθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.