Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Τραμπ με Κ.Μητσοτάκη με έξι ημέρες καθυστέρηση!

Είχε μιλήσει με ηγέτες από 100 χώρες αλλά όχι με τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις Αμερικανικές εκλογές και τη νίκη του Ρεπουμπλικανού πολιτικού, έξι ημέρες μετά την περήφανη νίκη του Αμερικανού ηγέτη στις εκλογές έναντι της Κ.Χάρις.

Ο Ν.Τραμπ όπως ο ίδιος είχε πει, μίλησε τις πρώτες 48 ώρες της εκλογής του με ηγέτες 72 χωρών και μέχρι σήμερα, πέντε 24ωρα μετά υπλογίζεται ότι έχει μιλήσει με 100 ηγέτες, αλλά δεν είχε βρει χρόνο για τον Κ.,Μητσοτάκη και όχι άδικα: Ο Κ.Μητσοτάκης τον ειρωνεύθηκε δημοσίως και τον πολέμησε -όσο μπορούσε- πριν νικήσει!

Γιατί να του μιλήσει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Ελλάδα. Κάτι μας λέει ότι αυτό όσο είναι ο Κ.Μητσοτάκης επάνω, θα αργήσει να γίνει.

Αλλωστε ο Κ.Μητσοτάκης «τα έχει δώσει όλα» στις ΗΠΑ με συμφωνία «αορίστου χρόνου» (!) για δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Κανείς δεν μας έχει ανάγκη στις ΗΠΑ και η απόδειξη είναι οι «σακαράκες» που μας έδωσαν ως «στρατιωτική βοήθεια».

Όταν ο Κ.Μητσοτάκης ειρωνευόταν τον Ντ.Τραμπ

Σε συζήτηση που είχε με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», Ραβί Αγκραβάλ, τον περασμένο Ιανουάριο στο Νταβός, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει για τη «σκιά» του πρώην Αμερικανού προέδρου πάνω από το Φόρουμ.

«Πως αξιολογείτε, όχι μόνο με ελληνικά αλλά κυρίως με ευρωπαϊκά κριτήρια, την πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και η Ελλάδα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή», ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον πρωθυπουργό.

«Νόμιζα ότι ο χρόνος μας τελείωσε» απάντησε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας το ρολόι της αίθουσας και προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια ίσως καταλαβαίνοντας το άστοχο του αστεϊσμού του, είπε αυτό που έπρεπε να πει ότι το θέμα αποτελεί εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ και κανείς, ιδιαιτέρα από το εξωτερικό, δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη βούληση του αμερικανικού λαού κτλ. αλλά μετά ανέφερε την προτίμησή του στον Μπάιντεν εμμέσως πλην σαφώς: «Μπορεί όλοι να έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά είναι καλύτερο να τις κρατάμε για τον εαυτό μας».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν την κράτησε για τον εαυτό του.

Ακούστε την αναφορά Μητσοτάκη στο 30:53: