Τα παιχνίδια του Σόρος στην Ουκρανία και τα κορόιδα οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν τον πόλεμο
Γιατί πετάνε στα σύννεφα οι τιμές του ρεύματος - Η Ελλάδα εξάγει ρεύμα σε Βουλγαρία και Ρουμανία και από εκεί τροφοδοτείται η Ουκρανία
Το ηλεκτρικό σύστημα της Ουκρανίας είναι κατεστραμμένο σε μεγάλο ποσοστό, και αυτό αποκαλύπτεται από σειρά δημοσιευμάτων, το θέμα είναι όμως ότι η Ευρώπη και μόνο αυτή ( κεντρική και Βαλκάνια) σηκώνει το τεράστιο βάρος του ενεργειακού ανεφοδιασμού της Ουκρανίας, κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ.
Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλα κενά σχετικά με την απαιτούμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι τιμές να πετάνε στα σύννεφα, και να μας λένε για ευρωπαϊκό πρόβλημα που ταλανίζει φυσικά και τους Έλληνες καταναλωτές που δεν βγάζουν πλέον τον μήνα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους η Ουκρανία έχει υποστεί τεράστια ζημιά στις υποδομές της από τις συνεχείς επιθέσεις των Ρώσων που κτυπούν με αυτόν τον τρόπο και την ΕΕ.
Καταπληκτική!👇👇👇
Telegram: https://t.co/OR8ToRqfq9 pic.twitter.com/jlTyO6yJUM
— Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) August 30, 2024
Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Ιουλίου 2024, η Εθνική Ουκρανική Εταιρεία Ηλεκτρισμού «Ukrenergo» κατέληξε επιτυχώς σε συμφωνία επιχορήγησης 100 εκατομμυρίων ευρώ με την KfW, ( γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων και ανάπτυξης).
Αυτή η χρηματοδότηση θα παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Επενδυτικού Πλαισίου της Ουκρανίας (UIF), μέρος της διευκόλυνσης της Ουκρανίας.
Θα υποστηρίξει το έργο «Ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της υποδομής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας II».
Εξαγωγές ρεύματος από Ελλάδα στα Βαλκάνια με τελικό προορισμό την Ουκρανία
Σύμφωνα με στοιχεία του ENTSO- E, (Διαχειριστής των Ευρωπαϊκών Συστημάτων Μεταφορών Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο ηλεκτρικό σύστημα Βουλγαρίας – Ελλάδας καταγράφονται αυξημένες συναλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Ελλάδα γίνεται εξαγωγική κυρίως από τις απογευματινές μέχρι τις βραδινές ώρες. Η Ελλάδα στις 16 Ιουλίου εξήγαγε ποσότητες ρεύματος από τις 15.00 μέχρι και τις 20.00 που έφτασαν ακόμη και τα 955 MW.
Τις ώρες εκείνες οι τιμές ρεύματος της χρηματιστηριακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα επίπεδα. Οι αυξήσεις δεν αποδίδονται στους εγχώριους ηλεκτροπαραγωγούς αλλά στις τιμές με τις οποίες πληρώνουν οι εισαγωγείς ρεύματος από την Ουγγαρία και άλλες βαλκανικές αγορές για να αγοράσουν ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από την εγχώρια αγορά.
Η Ελλάδα θα στείλει επίσης «τέσσερις τεράστιους μετασχηματιστές που μετατρέπουν το ρεύμα συνεχούς υψηλής τάσης που παράγεται από τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη χαμηλότερη τάση AC που χρησιμοποιείται στα τοπικά δίκτυα διανομής που τροφοδοτούν τα νοικοκυριά»!
Την αποκάλυψη είχε γίνει τον Ιούλιο από το Al Jazeera.
Η Ουκρανία φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται για τις γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκονται τώρα αχρησιμοποίητες σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που έχει παροπλίσει η χώρα μας.
Share of people at risk of poverty or social exclusion by country in 2023:
🇷🇴 Romania: 32%
🇬🇷 Greece: 30%
🇧🇬 Bulgaria: 30%
🇪🇸 Spain: 26%
🇪🇪 Estonia: 25%
🇱🇹 Lithuania: 24%
🇱🇻 Latvia: 23%
🇮🇹 Italy: 23%
🇩🇪 Germany: 21%
🇫🇷 France: 20%
🇸🇪 Sweden: 19%
🇩🇰 Denmark: 18%
🇮🇪 Ireland: 18%…— World of Statistics (@stats_feed) August 30, 2024
Ο ρόλος του Σόρος στην Ουκρανία ενώ η Ευρώπη θα ανοικοδομήσει την Ουκρανία κινδυνεύοντας μια μεγάλη οικονομική κρίση στην Ένωση
Ο Αλεξάντερ Σόρος επισκέφθηκε το Κίεβο για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Ο ίδιος, όντας πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Open Society Foundations, πραγματοποίησε την τέταρτη επίσκεψή του στην Ουκρανία φέτος.
Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, που τονίζει τη συνεχή υποστήριξή του στη χώρα εν μέσω πολέμου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας και με τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία.
Η συνάντηση στο Προεδρικό Γραφείο επικεντρώθηκε σε σημαντικά θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Open Society Foundations, του οποίου προεδρεύει ο Σόρος και περιλαμβάνει το International Renaissance Foundation.
Τα δύο μέρη εστίασαν στην εφαρμογή της “Φόρμουλας Ειρήνης” ( για ποια ειρήνη μιλάνε άραγε;), η οποία περιλαμβάνει τη διασφάλιση της ενεργειακής και πυρηνικής ασφάλειας, την επισιτιστική ασφάλεια και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και απελαθέντων Ουκρανών.
Ο Αλεξάντερ Σόρος τόνισε τη σημασία της αποκατάστασης ζωτικής σημασίας υποδομών, ειδικά μετά τον πρόσφατο ρωσικό βομβαρδισμό, τον οποίο ο Άντριι Γιέρμακ χαρακτήρισε έναν από τους μεγαλύτερους.
Συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες ανάπτυξης της ουκρανικής οικονομίας, την ανοικοδόμηση της χώρας και την ανθρωπιστική πολιτική.
Ο Σόρος τόνισε τον αυξανόμενο ρόλο της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας και στην προστασία των δημοκρατικών αξιών.
Σημείωσε δε ότι “η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών είναι ζωτικής σημασίας για την στρατηγική νίκης της Ουκρανίας”.
Άραγε για ποια στρατηγική νίκη ομιλούν, όταν η Ουκρανία είναι ήδη μια κατεστραμμένη χώρα, η οποία δεν επιζεί ούτε μέρα χωρίς την παροχή ενέργειας από ΕΕ και τα δολάρια των ΗΠΑ;
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υιός Σόρος συναντήθηκε επίσης με την Καταρίνα Μαθέρνοβα, Πρέσβη της ΕΕ στην Ουκρανία.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη στήριξη της ΕΕ για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Μαθέρνοβα επανέλαβε την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει ολοκληρωμένη βοήθεια στην Ουκρανία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και την ανοικοδόμηση της χώρας, τονίζοντας τη σημασία της πορείας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για το μέλλον της Ουκρανίας.
Πρόκειται για μια τεράστια μπίζνα που αφορά το έδαφος της Ουκρανίας για την παραγωγή σιτηρών, την υφαρπαγή όλων των μετάλλων του υπεδάφους της χώρας, και το λιμάνι της Οδησσού, το οποίο η Μόσχα, όπως όλα δείχνουν, θα χτυπήσει κάποια στιγμή, για να μην υπάρχει πρόσβαση των δυτικών στην Μαύρη Θάλασσα σε κάθε περίπτωση.