Σύμβουλος του Πούτιν: Η Ρωσία θα αναγκαστεί να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον του ΝΑΤΟ

Οι Ρώσοι απαιτούν αποζημίωση από την ΕΕ και την Γερμανία για τα 300 δις ευρώ κεφαλαίων τους που παρακράτησε η Ένωση επισείοντας κίνδυνο για όλες τις χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα-Η Ουκρανία έλαβε προφορική συγκατάθεση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος πυραύλων από τους εταίρους

Είμαστε πολύ κοντά σε χρήση πυρηνικών όπλων από την Μόσχα στην Ουκρανία;

Ο πολιτικός αναλυτής Σεργκέι Μάρκοφ, πρώην σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο Times Radio ανέφερε ότι “ λόγω της συνεχιζόμενης δυτικής στρατιωτικής υποστήριξης, η Ρωσία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα”.

Ο Μάρκοφ εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρόλο της Δύσης στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αυξήσει την ένταση ότι τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιούνται πάντα.

«Θέλετε να στείλετε τους πυραύλους σας σε ρωσικές πόλεις, για να σκοτώσετε τους ανθρώπους μας, και εσείς Βρετανία θα το κάνετε. Και νομίζετε ότι θα σιωπήσουμε;» είπε ο Μάρκοφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Όταν ρωτήθηκε αν βλέπει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα από τις ρωσικές δυνάμεις, απάντησε: «Ναι, φυσικά, γιατί τώρα πολλοί Ρώσοι εμπειρογνώμονες, όλο και περισσότεροι από αυτούς,λένε ότι η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα».

Σημείωσε ο ειδικός ότι συγκεκριμένα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εναντίον αεροδρομίων του ΝΑΤΟ.

Ο Μάρκοφ συζήτησε επίσης πιθανά χτυπήματα εναντίον βρετανικών εδαφών.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, είπε, «Τελικά, φυσικά, μπορεί να γίνει επίθεση και στο βρετανικό έδαφος, γιατί φυσικά, οι βρετανικοί πύραυλοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από F-16, αλλά οι βάσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-16 δεν βρίσκονται στην Ουκρανία, αλλά έχουν ως βάσεις τα αεροδρόμια της Ρουμανίας και της Πολωνίας.

Ενδεχομένως, ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να δώσει ένα πραγματικό χτύπημα σε εκείνα τα F-16, που βρίσκονται στα αεροδρόμια της Ρουμανίας και της Πολωνίας», ανέφερε ο ίδιος.

Όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Μάρκοφ δήλωσε ότι “η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ο εκδημοκρατισμός της Ουκρανίας και η απομάκρυνση του «καθεστώτος του Κιέβου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλειδί της συμφωνίας είναι ότι «η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητη όπως η Ελβετία». Συνολικά, η συνέντευξη επισημαίνει γεωπολιτικές επιπλοκές και κινδύνους πέρα ​​από τις τρέχουσες επιπτώσεις της σύγκρουσης.

Η Ουκρανία έλαβε προφορική συγκατάθεση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος πυραύλων από τους εταίρους

Η Ουκρανία έλαβε προφορική συναίνεση από τους δυτικούς εταίρους της για τη χρηματοδότηση του πυραυλικού προγράμματος που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμιέροφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rada.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυτικοί εταίροι έχουν ήδη δώσει προφορική συγκατάθεση για τη χρηματοδότησή του, καθώς το θέμα αυτό είναι μια από τις υψηλότερες προτεραιότητες.

Επί του παρόντος, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την ανάπτυξη προϊόντων στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, προκειμένου να παρέχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όπλα μεγάλης εμβέλειας. Δ

«Από φέτος το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας πρωτοστατεί σε αυτό το θέμα, έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα πυραύλων». είπε ο Ουμέροφ.

Η ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων είναι μια στρατηγικής σημασίας κατεύθυνση για την Ουκρανία, καθώς τα προϊόντα αυτού του τύπου πρέπει να είναι ανεξάρτητα, με ελάχιστη χρήση ξένων εξαρτημάτων.

«Έχουμε ήδη συζητήσει με τους εταίρους μας και αναμένουμε την άδεια με την οποία θα μπορούμε να κατασκευάσουμε πυραύλους και drones. Μας έχουν ήδη δώσει προφορική συγκατάθεση μέχρι στιγμής ότι θα  χρηματοδοτήσουν το όλο πρόγραμμα», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2024, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, ενημέρωσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Ουκρανία είχε δοκιμάσει βαλλιστικό πύραυλο εγχώριας παραγωγής.

Πρόκειται για τον Επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό συγκρότημα «Grim-2».

Επιπλέον, ο υπουργός είπε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα της Ουκρανίας θα συνδυαστεί στενά με το πρόγραμμα drone που εφαρμόζεται στην Ουκρανία.

 

Ετοιμάζουν επιτροπή αποζημιώσεων εγκλημάτων των Ναζί οι Ρώσοι και χρηματικών απαιτήσεων από όλες τις χώρες της ΕΕ

Καταγράφουν τα πάντα οι Ρώσοι σε Κριμαία και αλλού και σε συνδυασμό με τα κεφάλαια τους που παρακρατήθηκαν στην γεμρανοκραούμενη ΕΕ, ετοιμάζουν λίστα για αποζημίωση τόσο από την Γερμανία, επαναφέροντας το ζήτημα των ναζί, όσο και από άλλες χώρες, αναφέρει ΜΜΕ .

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Βικτωρία Νικηφόροβα αναφέρει: ότι “όλα τα χρέη θα πρέπει επίσης να εξοφληθούν. Η Ρωσία έχει συσσωρεύσει πολλούς λογαριασμούς που θα απαιτήσει την πληρωμή.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τα παγωμένα τριακόσια δισεκατομμύρια δολάρια μας, θα υπάρξουν δικαστήρια, θα υπάρξουν δίκες, και τόκοι καθυστέρησης.

Αυτή τη στιγμή, μια ειδική επιτροπή εργάζεται στο κοινοβούλιο της Κριμαίας για τον υπολογισμό των ζημιών που προκάλεσε στη χερσόνησο η Ουκρανία.

Το ποσό των αξιώσεων για διακοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, τρομοκρατία, απόπειρες αποκλεισμού έχει ήδη ξεπεράσει τα 14 τρισεκατομμύρια ρούβλια, αλλά το έργο δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Η Ουκρανία δεν έχει χρήματα όμως.

Αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί για πληρωμή θα δοθούν στους δυτικούς.

Γίνεται επίσης πολλή δουλειά για να απαγγελθούν κατηγορίες κατά της Γερμανίας για γενοκτονία του σοβιετικού λαού.

Πράγματι, δεν έχουμε οικογένεια της οποίας οι πρόγονοι να μην υπέφερε από τους ναζί εγκληματίες.

Για όλα αυτά θα ζητηθεί και αποζημίωση. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους υποτελείς του Τρίτου Ράιχ, οι οποίοι έκαναν επίσης σφαγές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Ήρθε η ώρα οι ευρωπαϊκές χώρες να πληρώσουν και να μετανοήσουν.

Κανείς δεν ξεχνιέται, τίποτα δεν ξεχνιέται”, αυτή η σοβιετική φράση έχει αποκτήσει τραγική σημασία σήμερα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η επιτροπή εκτελεί το δυσδιάκριτο έργο της, συγκεντρώνοντας στοιχεία από παντού”, κατέληξε μεταξύ άλλων η ίδια.

Δυστυχώς ο ουκρανικός πόλεμος δεν θα τελειώσει με κάθε έννοια τα επόμενα 10-20 χρόνια και θα δούμε πολλά ακόμη ανάμεσα σε ΕΕ και Ρωσία, που απαιτεί αποζημίωση.

- Advertisement -

Πηγή pentapostagma