Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τη Ρωσία-Απειλές από Μεντβέντεφ για ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

«Για τη Δύση πρόκειται απλώς για βελτίωση της στρατηγικής της θέσης. Αλλά για εμάς είναι το πεπρωμένο μας, είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι «αυτό που συμβαίνει» στην Ουκρανία είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τη χώρα του, ενώ για τη Δύση στόχος είναι «να βελτιώσει τη στρατηγική της θέση», σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Πούτιν εκτίμησε ότι είναι «σημαντικό» οι Ρώσοι όπως και οι ξένοι «να κατανοήσουν το πνεύμα μας, να κατανοήσουν σε ποιο σημείο αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι ευαίσθητα και σημαντικά για τη χώρα μας».

«Για τη Δύση πρόκειται απλώς για βελτίωση της στρατηγικής της θέσης. Αλλά για εμάς είναι το πεπρωμένο μας, είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξής του που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζουρούμπιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στη συνέντευξη που έδωσε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, την πρώτη που παραχώρησε ο Πούτιν σε δυτικό μέσο ενημέρωσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200 εκατ. views στο Χ.

Στη συνέντευξη στον Κάρλσον, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες και θεωρήθηκε μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ο Πούτιν δήλωσε ότι μια ήττα της χώρας του στην Ουκρανία είναι «αδύνατη», αν και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος για «διάλογο» με τη Δύση.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Αναφέρθηκε σε ένα υποθετικό σενάριο ότι στην περίπτωση νίκης της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Κατά την κρίση του Μεντβέντεφ, η επιστροφή της Ουκρανίας στα παλιά της σύνορα θα έρχονταν σε αντίθεση με το ρωσικό Σύνταγμα, ειδικά καθώς τα κατακτημένα από την Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία είχαν ήδη προσαρτηθεί ως αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.

«Και τώρα στο βασικό ερώτημα: πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι ηλίθιοι (στη Δύση) ότι ο ρωσικός λαός θα δεχόταν έναν τέτοιο κατακερματισμό της χώρας του;» διερωτήθηκε.

Αντίθετα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανέπτυσσαν ολόκληρο το οπλοστάσιό τους και θα εξαπέλυαν επιθέσεις στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο ή το Λονδίνο εκτός από το Κίεβο.

Όπως είπε, όλα αυτά και άλλα «ιστορικές όμορφες τοποθεσίες έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό ως στόχοι της πυρηνικής τριάδας (της Ρωσίας)», αναφερόμενος στο σχηματισμό χερσαίων διηπειρωτικών πυραύλων, υποβρυχίων πυραύλων και στρατηγικών βομβαρδιστικών με πυρηνικές βόμβες.

 

- Advertisement -