Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για το εκτός έδρας παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Κόσοβο

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στη συνέντευξη τύπου για τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League (5/6, 21.45), με αντίπαλο το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι γνωρίζει για το Κόσοβο και τι περιμένει: «Έχω να πω δύο πράγματα. Όταν ανέλυα την Ελλάδα πριν αναλάβω την ομάδα, είδα και τα παιχνίδια της Εθνικής με το Κόσοβο. Είδα και τον αγώνα του Κοσόβου με την Κύπρο. Εάν θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά.»

Για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Έχω στο μυαλό μου την ιδέα για την ομάδα που θα παίξει την Κυριακή. Θα περιμένουμε, δεν θα βιαστούμε για την τελική απόφαση. Στόχος είναι να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο Μασούρας δεν ήταν διαθέσιμος με τη Βόρεια Ιρλανδία, θα τον περιμένω να δω σε τι κατάσταση είναι. Έχω ένα σχήμα στο μυαλό μου και θα περιμένω μέχρι αύριο το πρωί.»

Για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει: «Όπως είπα και μετά τη νίκη μας επί της Βόρειας Ιρλανδίας, θα πρέπει να πάρω αποφάσεις. Μπορείς να παίξεις με την ίδια ενδεκάδα. Όταν χάνεις κι έχεις κουρασμένους παίκτες, αποφασίζεις να κάνεις αλλαγές. Αυτό που μένει είναι να πάρω την καλύτερη απόφαση.»

Για το αν η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που επιθυμεί: «Πάμε για τη νίκη. Μπορεί μετά το ματς να σας πω αν είμαι ικανοποιημένος, ανάλογα την εξέλιξή του. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως θέλουμε. Αυτό που έχω να πω είναι πως θα παρατάξουμε την ομάδα με στόχο να νικήσουμε.»

Για το αν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική τακτική ή θ΄ αλλάξει: «Θα βασιστώ στις ίδιες αρχές. Κατά 95% θα πάμε με τη δική μας φιλοσοφία. Να έχουμε τις θέσεις μας και να είμαστε προετοιμασμένοι. Ίσως αλλάξουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά σε κάποιους παίκτες, αλλά το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε είναι προκαθορισμένο.»

Για το τι περιμένει ν΄ αλλάξει η ομάδα: «Θα ήθελα να μάθουμε από τα τελευταία δύο ματς. Να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που κρατήσαμε σ΄ αυτά. Ξέρω ότι απέναντί μας θα έχουμε ενδιαφέροντες αντιπάλους και θα πρέπει να τους προσέξουμε.»