Οι πρώτοι 100 Γάλλοι στρατιώτες του 3ου Συντάγματος Πεζικού έφτασαν στην Ουκρανία! – Ακολουθούν ακόμη 1.400

Προωθήθηκαν αμέσως στην περιοχή του Σλαβιάνσκ

Τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει στείλει η Γαλλία όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Όπως αναφέρεται οι Γάλλοι στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλίας, το οποίο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της Λεγεώνας των Ξένων (Légion étrangère).

Όπως τονίζεται η γαλλική δύναμη έχει αναπτυχθεί προς υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Σλαβιάνσκ.

Αυτό άλλωστε είχε πει και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στις αρχές Απριλίου.
«Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι συνεχίζουν ένα μέρος της ιστορίας τους… την επιχείρηση των προγόνων τους, οι οποίοι επιδόθηκαν στη μυστική εξαγωγή από την Ουκρανία πολιτιστικών θησαυρών, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων βυζαντινών εικόνων, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν να τις συντηρήσουν στη Γαλλία»

Το 2022 η Γαλλία είχε έναν αριθμό Ουκρανών και Ρώσων στη Λεγεώνα των Ξένων. Τους επετράπη να εγκαταλείψουν τη Λεγεώνα και, στην περίπτωση των Ουκρανών, να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Δεν είναι σαφές όμως εάν οι Ρώσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Η Λεγεώνα σήμερα διοικείται από Γάλλους αξιωματικούς, αλλά οι βαθμοφόροι είναι όλοι ξένοι. Ένας εθελοντής που κατατάσσεται στη Λεγεώνα μπορεί να αποφασίσει αν θα διατηρήσει το όνομά του ή εάν θα υιοθετήσει ένα νέο. Οι λεγεωνάριοι υπηρετούν για τρία χρόνια, μετά τα οποία μπορούν να ζητήσουν τη γαλλική υπηκοότητα.

Εάν ένας λεγεωνάριος τραυματιστεί, σε μάχη δικαιούται να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα χωρίς καμία περίοδο αναμονής.

Η αρχική ομάδα γαλλικών στρατευμάτων αριθμεί περίπου 100. Αυτή είναι μόνο η πρώτη παρτίδα περίπου 1.500 Γάλλων στρατιωτών της Λεγεώνας που έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στην Ουκρανία.

Η δύναμη αυτή τοποθετήθηκε σχεδόν αμέσως στο μέτωπο

και με στόχο να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να αντισταθούν στις ρωσικές προόδους στο Ντονμπάς.

Οι πρώτοι 100 είναι ειδικοί πυροβολικού και επιτήρησης.

Επί μήνες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απειλούσε να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Έχει βρει ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από τις χώρες του ΝΑΤΟ εκτός των γνωστών «υπόπτων» δηλαδή της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής. 

Αναγνώρισε την έλλειψη συναίνεσης για το σχέδιο, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα για την ήττα της Ρωσίας και τη διασφάλιση της ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Σήμερα, δεν υπάρχει συναίνεση για την επίσημη αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, την υπεράσπιση και την ανάληψη ευθύνης για αυτό», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ απέκλεισε την πιθανότητα αποστολής μάχιμων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον, δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν σαφής ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», ενώ το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι η παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψαν την ιδέα.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ulf Kristersson, επίσης απέκλεισε την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δηλώνοντας ενοχλημένος που η πρόταση προέκυψε την ημέρα που η Σουηδία ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Φέρεται ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (εκτός από συμβούλους). Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν αμέσως από την απόφαση της Γαλλίας να στείλει στρατιώτες από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της είναι αν αυτό ξεπερνά τη ρωσική κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Θα το δουν οι Ρώσοι αυτό ως έναρξη ενός ευρύτερου πολέμου πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας ή όχι;

Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι απάντησαν αναλογικά στην έναρξη της παρουσίας των γαλλικών στρατευμάτων, χτυπώντας με πυραυλική επίθεση το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Σλαβιάνσκ.

Πηγή pronews