Κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα: Αυτά είναι τα σημειωματάρια φωτιά της σπείρας
Σημειωματάρια – φωτιά έχουν κατάσχει οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας
Δύο σημειωματάρια φωτιά έχουν κατάσχει οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.
Ντοκουμέντο από την δράση της οργάνωσης
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν χθες φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις παράνομες δωροληψίες της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν γίνει η «σκιά» των κατηγορουμένων και όπως φαίνεται στην φωτογραφία τους είχαν εντοπίσει ακόμη και τη στιγμή που έκαναν τις ύποπτες συναλλαγές τους.
Οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν συμπεριλάβει πολλές τέτοιες φωτογραφίες στη δικογραφία, καθώς επίσης και καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.
Οι διάλογοι του κυκλώματος
Στο μεταξύ, στη μεγάλη δικογραφία των Εσωτερικών Υποθέσεων που αποκάλυψε το μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς περιλαμβάνονται διάλογοι των κατηγορουμένων που έχει καταγράψει η ελληνική αστυνομία.
Τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους και συνολικά 14 υπάλληλοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.
Κεντρικό ρόλο έπαιζε μια γυναίκα δημόσια υπάλληλος, όπου μάλιστα σε διάλογο που έχει καταγραφεί φέρεται να παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα.
- Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει;
- Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισε μου.
- Κατηγορούμενη: 1.000. 22 του μηνός έχουμε.
- Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε;
- Κατηγορούμενη: 22. 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες. Λοιπόν, 22 και 29 τα υπόλοιπα.
- Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Ναι, εντάξει, εντάξει! 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα. Εντάξει, εντάξει θα στα αφήσω.
Οι Αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ πολλές φορές έλεγχοι για παραβάσεις γίνονταν για τα μάτια του κόσμου και πάντα είχε προηγηθεί η ειδοποίηση στον καταστηματάρχη:
- Κατηγορούμενη: Θέλω στη 1.30 να μου ανοίξει κάποιος γιατί θα έρθω με το Υγειονομικό για έλεγχο.
- Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει.
- Κατηγορουμένη: Και για να τα εγκρίνουμε περνάει η Υγειονομική και τους ζητάει και η Δημοτική Αστυνομία χαρτί.
- Καταστηματάρχης: Α, ωραία, θα είναι ο Κώστας εκεί. Τι να του πω; Να καθαρίσει τίποτα; Να κάνει τίποτα;
- Κατηγορούμενη: Αφού τους πληρώνουμε, τι να καθαρίσει; Αν δεν τους πληρώναμε, θα σου έλεγα.
- Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει.
Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχονταν την προστασία που τους παρείχε η εγκληματική οργάνωση δέχονταν απειλές ότι θα ξεκινήσουν πογκρόμ ελέγχων και θα τους βεβαιώνονταν μεγάλα πρόστιμα.
Πηγή: https://www.cnn.gr/