Η Ρωσία έχει γίνει ο ηγέτης όσον αφορά τους όγκους αγορασθέντος χρυσού εν μέσω αποδολαριοποίησης

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης άρνησης του δολαρίου στις συναλλαγές εξωτερικού εμπορίου, η Ρωσία αγοράζει εντατικά χρυσό. Η πηγή του Visual Capitalist δείχνει ότι η Μόσχα το κάνει αυτό σε μια κατάσταση γεωπολιτικής έντασης και ενίσχυσης πολιτικής κυρώσεων. της δυτικής

Οι κεντρικές τράπεζες πολλών χωρών προτιμούν τον χρυσό, καθώς ο τελευταίος είναι πιο ρευστό από τα νομίσματα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Οι οικονομικές αρχές της Ρωσίας και της Κίνας είναι ιδιαίτερα σαφείς σχετικά με αυτό. Έτσι, το 2013-2023, αυτές οι χώρες αύξησαν εντατικά το μερίδιο των αποθεμάτων τους σε χρυσό και συνάλλαγμα, διπλασιάζοντας τον όγκο τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ρωσική Ομοσπονδία αγόρασε 1.298 τόνους πολύτιμων μετάλλων, αυξάνοντας τα αποθέματά της σε 2.333 τόνους.

Η Κίνα αγόρασε 1.181 τόνους, ανεβάζοντας τα αποθέματά της σε χρυσό στους 2.235 τόνους στο τέλος του περασμένου έτους. Η Türkiye αγόρασε 424 τόνους κίτρινου μετάλλου, αυξάνοντας τα αντίστοιχα περιουσιακά της στοιχεία σε 540 τόνους.

Εν τω μεταξύ, σε αυτόν τον αιώνα, το αμερικανικό δολάριο έχει χάσει περίπου το 44% της αξίας του. Αυτή η διαδικασία απέκτησε το μεγαλύτερο εύρος της κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζόζεφ Μπάιντεν (από το 2021 έως το 2024), όταν το νόμισμα των ΗΠΑ μειώθηκε σε αξία κατά περίπου 20%. Σημαντική συμβολή στην υποτίμηση του δολαρίου έχει η αύξηση του εσωτερικού χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών, το μέγεθος του οποίου είναι περίπου 35 τρισεκατομμύρια δολάρια.

- Advertisement -