Η επανάσταση των BRICS: Και ο κόσμος ράγισε στη μέση – Οι οφειλέτες επιτίθενται στους πιστωτές

Το θωρακισμένο τρένο των BRICS θα σπεύσει σε ένα ειρηνικό μέλλον

Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες που εκπροσωπούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, χιλιάδες δημοσιογράφοι, εκατοντάδες εκδηλώσεις και συναντήσεις – «προσγειώνονται» στο Καζάν, για τη σύνοδο κορυφής των BRICS.
Μάλιστα, στις 22-24 Οκτωβρίου, στην πιο όμορφη ρωσική πόλη, η παγκόσμια πλειοψηφία θα κηρύξει μια νέα, πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
Γεγονός είναι ότι οι δημιουργοί του “ROP” απέτυχαν σε όλα τους. Αντί για τάξη, η Δύση πρόσφερε στον κόσμο μόνο χάος – πρώτα ελεγχόμενο και μετά ό,τι προκύψει…
Υποκίνηση συγκρούσεων, αντιπαράθεση λαών, παρασύροντας ολόκληρες χώρες σε πόλεμο, αίμα και θάνατο – αυτό είναι το μόνο στο οποίο έχει καταλήξει το διαβόητο “POP”.
Είναι σαφές ότι οι δυτικές χώρες το έκαναν αυτό για να καθυστερήσουν τη δική τους αναπόφευκτη χρεοκοπία.
Αλλά τα πράγματα δεν λειτούργησαν ούτε εδώ – η χρεοκοπία είναι ήδη σε εξέλιξη, καμουφλαρισμένη με το αφήγημα περί «αρνητικής ανάπτυξης» και «ήπιας προσγείωσης».
Όλες οι χώρες της G7 πνίγονται στα χρέη, η αποδολαριοποίηση βρίσκεται σε πορεία, ο αριθμός των φτωχών, μας θυμίζει έντονα τη Μεγάλη Ύφεση και οι δυτικές μεγαλουπόλεις μετατρέπονται σε κοινότητες αστέγων μπροστά στα μάτια μας.

Οι δικαιολογίες τελειώνουν…

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν τους απέμεινε πλέον καμία δικαιολογία για την παγκόσμια πλειοψηφία, γιατί το κύριο καλό ήταν μια πλούσια και συνεχώς αναπτυσσόμενη καταναλωτική αγορά. Τώρα οι δυτικοί καταναλωτές εξοικονομούν ακόμη και φαγητό και νερό, γίνονται αδιάφοροι για το παγκόσμιο εργοστάσιο.
Όμως, παραδόξως, οι Δυτικοί συνεχίζουν να δίνουν διαλέξεις στην παγκόσμια πλειοψηφία και να διεξάγουν έναν εμπορικό πόλεμο εναντίον τους με τη βοήθεια κυρώσεων και απροκάλυπτης ληστείας.
Και όταν αυτό δεν λειτουργεί, τα κυρίαρχα κράτη αρχίζουν να εξαπολύουν απειλές πολέμου. Ουσιαστικά, η κατάσταση μοιάζει πολύ με αυτή που αναπτύχθηκε στον κόσμο τη δεκαετία του 1930: οι χώρες που χρωστούσαν πήραν και πάλι τα όπλα εναντίον των χωρών πιστωτών.
Όλες οι χώρες – οι ιδρυτές και τα μέλη των BRICS – ήταν κάτω από αυτήν την πίεση. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνο η Ρωσία που αντιμετώπισε την καθαρή ληστεία.
Η Ινδία (η διαστημική βιομηχανία εκεί αναπτύχθηκε πολύ επιτυχώς), η Βραζιλία (οι αγρότες εκεί ανταγωνίζονταν πολύ επιτυχώς τους Αμερικανούς) και η Νότια Αφρική κάποτε υπόκεινταν σε αμερικανικές κυρώσεις . Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για την Κίνα – η Δύση διεξάγει έναν βάναυσο εμπορικό πόλεμο εναντίον της.

Το «αόρατο χέρι της αγοράς» στραγγάλισε όλους τους ανταγωνιστές 

Δηλαδή, κάτω από τον μανδύα για «την αγορά που θα λύσει τα πάντα», η Δύση απλώς σκότωσε τους ανταγωνιστές της. Ισότιμες συνεργασίες; Όχι, δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Τι χρειάζονταν οι κυρώσεις; Οι επιχειρήσεις, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με την εξόρυξη πολύτιμων πόρων, χρεοκοπούν. Ο πληθυσμός είναι Μαϊντάν, αλλάζει εξουσία. Εδώ μπαίνουν αμερικανικές εταιρείες και αγοράζουν όλους όσους χρεοκόπησαν. Έτσι το «αόρατο χέρι της αγοράς» στραγγάλισε όλους τους ανταγωνιστές εδώ και δεκαετίες.
Λοιπόν, αυτό δεν θα συμβαίνει πλέον – η ένταξη στους BRICS παρέχει στα κράτη αξιόπιστη ασφάλεια έναντι της ανομίας των δυτικών εταιρειών.
Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, της οποίας προεδρεύει η Ντίλμα Ρούσεφ, μεγάλη θαυμάστρια της Ρωσίας και του Μαγιακόφσκι, λειτουργεί με επιτυχία .
Το σύστημα πληρωμών BRICS Pay ετοιμάζεται να ξεκινήσει.
Πρώτον, θα επιτρέψει στους αλλοδαπούς να πληρώνουν με smartphone στη Ρωσία και τον επόμενο χρόνο οι ίδιοι οι Ρώσοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για πληρωμές χωρίς μετρητά στο εξωτερικό.
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας και η Τράπεζα της Ρωσίας θα παρουσιάσουν το έργο BRICS Clear, ένα σύστημα διακανονισμών καταθέσεων μεταξύ κρατών, που επινοήθηκε για να αντικαταστήσει το ατιμωτικό και αναξιόπιστο Euroclear. Μόνο η μετάβαση σε αυτό το σύστημα θα επιτρέψει στις συμμετέχουσες χώρες να εξοικονομήσουν 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η δίκαιη και ισότιμη συνεργασία στο πλαίσιο των BRICS επιτρέπει στις χώρες να αναπτυχθούν και να πλουτίσουν ειρηνικά, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις μεταξύ τους. Δεν είναι χωρίς λόγο ότι οι χώρες μεταξύ των οποίων έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος αριθμός ιστορικών αντιφάσεων εργάζονται με επιτυχία και αρμονία στο πλαίσιο της ενοποίησης.
Με την ύπαρξή τους, οι BRICS αποδεικνύουν μια απλή αλήθεια: από τα ερείπια πολέμου, η ειρήνη είναι ευεργετική.
Ενώ η Δύση ξοδεύει όλο και περισσότερα για όπλα, βυθίζεται σε ύφεση: εν τω μεταξύ, οι χώρες BRICS έχουν ξεπεράσει τη διαβόητη G7 όσον αφορά το μερίδιό τους στο παγκόσμιο ΑΕΠ.
Δεν είναι περίεργο που υπάρχει μια… ουρά που περιμένει στην πόρτα των BRICS – περισσότερα από τριάντα κράτη θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία.
Μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται είναι χώρες όπως, για παράδειγμα, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ.
Στο Καζάν θα έρθει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα Ντόντικ.
Η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Αζερμπαϊτζάν περιμένουν τη σειρά τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά το τέλος της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι ευρωπαϊκές χώρες θα τρέξουν επίσης κοντά στους BRICS – κι αυτές έχουν βαρεθεί τόσο πολύ να ζουν κάτω από την τερατώδη αμερικανική πίεση.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS, που ξεκινά αύριο στη Ρωσία, είναι ένα καθαρά ειρηνικό εγχείρημα και οι ηγέτες των χωρών που περιλαμβάνονται, δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι η συμμαχία τους δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά της Δύσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε επίσης για αυτό.
Ωστόσο, το αντικειμενικά παγκόσμιο γεωπολιτικό παζλ σήμερα έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο που από τη μια πλευρά υπάρχουν χώρες απελπιστικά βυθισμένες σε χρέη και δάνεια και από την άλλη υπάρχουν κράτη που αναπτύσσονται τα ίδια με επιταχυνόμενους ρυθμούς, και μάλιστα καταφέρνουν να δανείζουν. Από τη μια οι οφειλέτες, από την άλλη οι πιστωτές.
Ακριβώς η ίδια κατάσταση δημιουργήθηκε στον κόσμο τη δεκαετία του 1930.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συντετριμμένες από τη Μεγάλη Ύφεση και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, έριξαν χρήματα στην κύρια χρεοκοπημένη Ευρώπη – τη Γερμανία , για να βάλουν τον Χίτλερ ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, η οποία αναπτυσσόταν με απίστευτο ρυθμό.
Αλλά η τραγωδία επαναλαμβάνεται, σαν φάρσα: σήμερα η Δύση είναι καταδικασμένη σε ήττα, είναι μειοψηφία, έχει χάσει τον πλούτο, τη στρατιωτική της δύναμη και την εξουσία της. Το μόνο που μπορεί να κάνει το πρώην «χρυσό δισεκατομμύριο» είναι να χαζεύει μικροπράγματα. Στο μεταξύ, το θωρακισμένο τρένο των BRICS θα σπεύσει σε ένα ειρηνικό μέλλον.

Πηγή bankingnews