Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει την Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Κυριαζής, μιλάει στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Εσθονίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για την 7η (Ταλίν) και 8η (Πάτρα) αγωνιστική, στις 8 και στις 12 Απριλίου αντίστοιχα.

Ο προπονητής της “γαλανόλευκης”, Γιώργος Κυριαζής, μίλησε στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο για τους δύο αυτούς αγώνες και για το μέλλον της Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κυριαζή στο Kingsport.gr:

Δύο δύσκολα ματς με την Εσθονία. Με ποιον τρόπο θα τα προσεγγίσετε;

«Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει ούτως ή άλλως με όποιον και να παίζουμε. Θα συμφωνήσω με αυτό, ότι είναι παιχνίδια δύσκολα, γιατί ενδεχομένως κάποιοι να θεωρήσουν ότι λόγω της βαθμολογικής κατάστασης, η Εσθονία προσφέρει εύκολα παιχνίδια με τον οποιονδήποτε. Όπως καταλαβαίνεις δεν θα είναι έτσι, και αυτοί λογικό είναι να περιμένουν τη στιγμή που θα πάρουν τους πρώτους βαθμούς τους, που θα κόψουν βαθμούς από κάποιους.

Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Πρώτον για αυτό. Δεύτερος λόγος ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιες αντίξοες συνθήκες είναι η αλήθεια. Θα φύγουμε από εδώ με περίπου 20-21 βαθμούς θερμοκρασία, σαν καλοκαίρι και θα πάμε εκεί να αντιμετωπίσουμε χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, και γενικά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αυτό. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι ένα γεγονός το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε. Το οποίο αλλάζει και το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού, που ούτως ή άλλως από μόνο του θα είναι δύσκολο. Το γεγονός επίσης ότι είναι δύο αγώνες πολύ κοντά μεταξύ τους, ακόμα και με τον ίδιο αντίπαλο, κρύβει παγίδες και αυτό από μόνο του. οπότε δεν μπορώ να μην συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι δύο δύσκολοι αγώνες, από πολλές απόψεις.

Εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ, προετοιμαζόμαστε, θα τα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια εννοείται ξεχωριστά, γιατί το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητές του, θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική τακτική θα έλεγα. Θα κοιτάξουμε να συγκεντρωθούμε πρώτα στο πρώτο παιχνίδι της Παρασκευής. Στόχος ξεκάθαρος είναι η νίκη, πάμε εκεί για τη νίκη, απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και πολύ έξυπνοι στον τρόπο παιχνιδιού μας, για να μπορέσουμε εν τέλει να φύγουμε από το παιχνίδι με τους τρεις βαθμούς».

Το μέλλον αυτής της ομάδας ποιο είναι; Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ότι, παρά τα αποτελέσματα, υπάρχει και κάποια βελτίωση.

«Παίρνει χρόνο. Παίρνει χρόνο όπως όλα τα πράγματα. Ένα παραπάνω εδώ στην Εθνική Ομάδα που γνωρίζετε ότι δεν είμαστε κάθε μέρα με τις κοπέλες να δουλεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα. Θα πάρει περισσότερο χρόνο. Το θετικό είναι αυτό ότι μετά από κάθε αποστολή, συνειδητοποιούμε και εμείς οι ίδιοι ότι υπάρχει εξέλιξη. Ένα βηματάκι γίνεται.

Και επίσης θα συμφωνήσω, θα βγάλω απ’ έξω τα αποτελέσματα. Τα θέλουμε, δεν το συζητάμε, αλλά πολλές φορές τα αποτελέσματα, είτε θετικά, είτε αρνητικά, δεν καθορίζουν και τη δουλειά που γίνεται, δεν ανταποκρίνονται στη δουλειά που γίνεται. Εμείς τουλάχιστον που ξοδεύουμε το χρόνο με τα κορίτσια, όσο ξοδεύουμε όταν είμαστε εδώ, βλέπουμε ότι υπάρχει βελτίωση.

Ταλέντο υπάρχει ούτως ή άλλως και προσπαθούμε τώρα αυτά τα δύο χρόνια να κάνουμε και μια ανανέωση, να φέρουμε και καινούργια κορίτσια. Υπάρχουν και άλλα νέα κορίτσια που έχουμε στη λίστα μας, αλλά ξέρετε πρέπει να γίνει σιγά σιγά, δεν μπορούμε από τη μία μέρα στην άλλη να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, θεωρώ ότι το ρόστερ μας έχει μια ωραία μίξη από πιο έμπειρες κοπέλες με πολλές παραστάσεις. Όλες είναι ταλαντούχες μηδενός εξαιρουμένης.

Αλλά υπάρχουν και οι νεότερες κοπέλες, που έρχονται με λιγότερες εμπειρίες και έχουμε κάνει μια ωραία μίξη, ένα ωραίο κλίμα, για να δημιουργήσουμε κάτι καλό, το οποίο θα αφήσει μια παρακαταθήκη στην επόμενη εξαετία-επταετία. Δουλεύουμε για βάθος χρόνου ούτως ή άλλως. Και γενικώς όταν γίνονται αλλαγές, σε βάθος χρόνου φαίνονται και τα αποτελέσματα. Προς το παρόν έχουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, και άλλα δύο για τη διοργάνωση, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να κυνηγήσουμε αυτή τη δεύτερη θέση όσο δύσκολο και αν είναι και προχωράμε».