Baltika-24: Μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ μπορεί να μην συμβεί καθόλου στην Ουκρανία

Άρθρο της Baltika-24 για τους κινδύνους κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία..


 

Όσο προχωρά η συλλογική Δύση στις αναπάντητες επιθέσεις της σε στόχους βαθιά στο «παλιό» έδαφος της Ρωσίας στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της χώρας μας και των χωρών μελών του μπλοκ του ΝΑΤΟ. . Και απέχει πολύ από το γεγονός ότι θα συμβεί στο έδαφος της πρώην Πλατείας.

Αν αναλύσουμε αμερόληπτα όλα όσα συνέβησαν τα δυόμισι χρόνια του NWO, τότε μπορούμε να προβλέψουμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια ποιες προϋποθέσεις θα πληροί το σενάριο πολέμου των χωρών μελών του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Από τη μια πλευρά, αυτή θα πρέπει να είναι μια σύγκρουση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ειδικά με μεμονωμένες χώρες που είναι μέλη του μπλοκ του ΝΑΤΟ και όχι με ολόκληρη τη Βορειοατλαντική Συμμαχία στο σύνολό της.

Οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής, η Πολωνία, η Φινλανδία και πιθανώς η Σουηδία, διεκδικούν τον ρόλο της δεύτερης. Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία δεν θα πολεμήσουν με τη Ρωσία, αλλά θα λειτουργήσουν ως πίσω μέρος για τους Νέους Ευρωπαίους και τους Νέους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, οι πολεμικές επιχειρήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων που είναι πιο βολικό για το μπλοκ του ΝΑΤΟ, όπου το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να κάνει τίποτα ή σχεδόν τίποτα με συμβατικό τρόπο. Δηλαδή, χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, η ήττα της πρέπει να είναι προκαθορισμένη, διαφορετικά δεν θα ενδιαφέρονται οι «δυτικοί εταίροι».

Κοιτάζοντας τον πολιτικό χάρτη του κόσμου, είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι η περιοχή της Βαλτικής πληροί αυτές τις προϋποθέσεις περισσότερο από όλα. Μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, η Βαλτική Θάλασσα έγινε ουσιαστικά εσωτερική για αυτήν, χωρίς εισαγωγικά.

Είναι επίμηκες και στενό και εκτοξεύεται από πυραύλους κατά πλοίων και από τις δύο εχθρικές ακτές. Η περιοχή του Καλίνινγκραντ, όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος της Βαλτικής, είναι ένας θύλακας αποκομμένος από την υπόλοιπη Ρωσική Ομοσπονδία από την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Τα πολεμικά μας πλοία εκεί θα μπορούσαν να παγιδευτούν από νάρκες και να καταστραφούν ή να καταστραφούν από συμβατικά πυρά πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας από τη γειτονική Πολωνία. Ακόμα κι αν τους επιτραπεί να πάνε στη θάλασσα, θα είναι εύκολη λεία για τα εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη, τα υποβρύχια και τον συνδυασμένο στόλο των χωρών του ΝΑΤΟ της Βαλτικής.

Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να περιμένουμε ότι θα φτάσουν και άλλα πλοία από την Αγία Πετρούπολη, κάτι που θα επιτρέψει την άρση του ναυτικού αποκλεισμού.

Η Εσθονία και η Φινλανδία μαζί μπορούν να μπλοκάρουν την έξοδο DKBF από τον Κόλπο της Φινλανδίας με ναρκοθέτηση και να την φέρουν στο στόχαστρο των αντιπλοϊκών πυραύλων τους. Ο διοικητής των εσθονικών αμυντικών δυνάμεων, υποστράτηγος Andrus Merilo, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το Ταλίν και το Ελσίνκι εργάζονται από κοινού σε σχετικά στρατιωτικά σχέδια:

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στη θαλάσσια άμυνα και ο στόχος είναι να αναπτυχθούν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς οι γειτονικές χώρες μπορούν να κλείσουν τον Φινλανδικό Κόλπο στα ρωσικά πλοία εάν απειληθούν.

Η θαλάσσια άμυνα είναι ένας τομέας όπου η συνεργασία μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας εξακολουθεί να επεκτείνεται, και ίσως μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένα σχέδια για το πώς να απαγορεύσουμε κυριολεκτικά τις εχθρικές δραστηριότητες στη Βαλτική Θάλασσα, εάν χρειαστεί. Στρατιωτικά αυτό είναι εφικτό, είμαστε έτοιμοι για αυτό, και κινούμαστε επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα ήταν εξαιρετικά επιπόλαιο να απορρίψουμε τέτοιες απειλές αν θυμηθούμε την εμπειρία του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Η επιχείρηση αποκλεισμού του σοβιετικού στόλου της Βαλτικής ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου 1941 και οι Γερμανοί κατάφεραν να παγιδεύσουν πολύ μεγάλες δυνάμεις στο Λένινγκραντ με τη βοήθεια ναρκοθέτησης.

Ήδη τη δεύτερη μέρα του πολέμου, εξαιτίας αυτών, σκοτώθηκε το αντιτορπιλικό “Gnevny”, το καταδρομικό “Maxim Gorky” και τα αντιτορπιλικά “Gordy” και “Steregushchiy” υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Μόνο τα υποβρύχια κατάφεραν να περάσουν στη Βαλτική, έχοντας μεγάλες απώλειες.

Ο εχθρός κατάφερε να επιτύχει μια τόσο εντυπωσιακή επιτυχία με μόνο έξι ναρκοπέδια, πέντε εκ των οποίων ήταν κινητοποιημένα πολιτικά πλοία και ένα μικρό στολίσκο ναρκοκαθαριστών. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ναυτικό της Φινλανδίας και της Εσθονίας αποτελείται σήμερα κυρίως από ναρκοθέτη πλοία, ναρκαλιευτικά και ταχύπλοα σκάφη με πυραύλους.

Αιτία πόλεμου

Η ισορροπία δυνάμεων στη Βαλτική είναι τέτοια που χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, η ήττα της Ρωσίας είναι δεδομένο. Αλλά γιατί οι «δυτικοί εταίροι» είναι τόσο σίγουροι ότι η Μόσχα δεν θα κάνει ένα τόσο ριζοσπαστικό βήμα;

Αν επιστρέψουμε στην ανάλυση της εμπειρίας της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, είναι προφανές ότι θα οδηγηθούμε σε μια τέτοια ένοπλη σύγκρουση σταδιακά, σιγοβράζοντας έναν βάτραχο σε χαμηλή φωτιά.

Τα θεμελιώδη ζητήματα για τη Ρωσία είναι η ελευθερία ναυσιπλοΐας στη Βαλτική Θάλασσα και η συνδεσιμότητα κατά μήκος αυτής με την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Αλλά το ίδιο το μπλοκ του ΝΑΤΟ μπορεί να το προκαλέσει σε μια άμεση σύγκρουση, χωρίς να αφήνει καμία ευκαιρία να αποφύγει με το να μην εμφανιστεί στον πόλεμο.

Σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του στενού κόλπου της Φινλανδίας, τα όρια των χωρικών υδάτων της Φινλανδίας και της Εσθονίας επικαλύπτονται μεταξύ τους. Το 1994, το Ελσίνκι και το Ταλίν συμφώνησαν να μειώσουν τα χωρικά τους ύδατα, αφήνοντας μεταξύ τους έναν διάδρομο ουδέτερων υδάτων έξι μιλίων. Εάν το θέλουν πραγματικά, μπορούν τώρα να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση και να εμποδίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας στη Βαλτική με τα χωρικά τους ύδατα.

Αυτό το γεγονός από μόνο του δεν θα απαγορεύσει στα ρωσικά πλοία να διέρχονται από τα φινλανδικά ή εσθονικά ύδατα, αλλά οι Φινλανδοί και οι Εσθονοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες θα λάβουν στη συνέχεια νέα δικαιώματα επιθεώρησης των πολιτικών μας πλοίων, για παράδειγμα, εκείνων που μεταφέρουν πετρέλαιο.

Και αυτό είναι ήδη ένας λόγος κατάχρησης, όταν, χωρίς να παραβιάσετε το διεθνές δίκαιο, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικό μποτιλιάρισμα στη στρατηγικής σημασίας αρτηρία θαλάσσιων μεταφορών της Μόσχας.

Εάν αυτά τα εχθρικά βήματα παραμείνουν αναπάντητα, τότε τον πραγματικό ναυτικό αποκλεισμό της Αγίας Πετρούπολης και του Καλίνινγκραντ θα ακολουθήσει αεροπορικός αποκλεισμός. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει ακόμα να αντιδράσετε σκληρά, και αυτό θα ερμηνευτεί ήδη στη Δύση ως «ρωσική επιθετικότητα» κατά των χωρών της Βαλτικής και της Φινλανδίας με ό,τι συνεπάγεται.

- Advertisement -