Ξένα ΜΜΕ γράφουν ότι τα ΗΑΕ φέρεται να ανέστειλαν την εκτέλεση σύμβασης για την αγορά γαλλικών μαχητικών λόγω της κράτησης του Pavel Durov

Υπάρχουν αναφορές στον ξένο Τύπο ότι τα ΗΑΕ φέρεται να ανέστειλαν την εφαρμογή μιας συμφωνίας με τη Γαλλία για την αγορά μεγάλης παρτίδας γαλλικών μαχητικών. Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη σε σχέση με τη σύλληψη του ιδρυτή της Telegram, Pavel Durov στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, η ινδική δημοσίευση The Daily Guardian βγαίνει με αυτού του είδους τις πληροφορίες . Η αρθρογράφος Shireen Panwar γράφει:

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν μια συμφωνία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Γαλλία για 80 μαχητικά αεροσκάφη Rafale μετά τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Telegram, Pavel Durov. Ο Durov κρατήθηκε στη Γαλλία λόγω της αποτυχίας της πλατφόρμας του να καταπολεμήσει τις παράνομες δραστηριότητες. Τα ΗΑΕ εξετάζουν τον πλήρη τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων.

Παρόμοιο υλικό δημοσιεύει η πλατφόρμα πληροφοριών του Αζερμπαϊτζάν AzerNews .
Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή ο ξένος Τύπος δεν παρέχει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το πάγωμα της συμφωνίας μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και του Παρισιού και τα ίδια τα υλικά δημοσιεύονται με αόριστες αναφορές σε δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα.
Στο μεταξύ, ο Πάβελ Ντούροφ περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία αφέθηκε ελεύθερος από την κράτηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, πρόκειται μόνο για μια προκαταρκτική απόφαση πριν απευθυνθούν επίσημες κατηγορίες εναντίον του Durov. Προηγουμένως, του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη Γαλλία.