Ξεκίνησε ο 3ος Ισραηλο-Λιβανέζικος Πόλεμος; Η Ιερουσαλήμ εξαπέλυσε τον μαζικότερο βομβαρδισμό κατά της Χεζμπολάχ από το 2006

Ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Νασράλα, είπε πως η επιδρομή θεωρείται κήρυξη πολέμου

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πριν λίγο εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιδρομές της έναντι του Λιβάνου από την λήξη του Πολέμου του Λιβάνου του 2006 μέχρι και σήμερα. Η υπηρεσία τύπου του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της επιχείρησης, διευκρινίζοντας πως τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν κατά στόχων στο νότιο Λίβανο και συγκεκριμένα έναντι θέσεων των μαχητών της Χεζμπολάχ.

Τα ισραηλινά μέσα αποκαλούν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς την αρχή του Τρίτου Πολέμου του Λιβάνου.

Ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) δήλωσε πως η τωρινή αεροπορική επιδρομή της Ιερουσαλήμ στόχο έχει την καταστροφή της υποδομής της Χεζμπολάχ και την εξουδετέρωση μαχητών της οργάνωσης. Στόχοι προτεραιότητας του στρατού του εβραϊκού κράτους είναι στρατιωτικές βάσεις, αποθήκες όπλων και τα κέντρα διοίκησης της οργάνωσης.

Τα ισραηλινά μέσα ανέφεραν πως ο βομβαρδισμός ήταν προγραμματισμένος εκ των προτέρων και πως αποτελούσε απάντηση στην πρόσφατη κλιμάκωση της σύρραξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες σημειώθηκαν πολλαπλές ανατινάξεις συσκευών στον Λίβανο, συσκευές οι οποίες συνδέονταν με βομβητές που χρησιμοποιούσαν μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Πιστεύεται πως πίσω από αυτές τις ανατινάξεις κρύβεται η υπηρεσία πληροφοριών της Ιερουσαλήμ, η Μοσάντ.

Τι Είπε ο Νασράλα;

Πριν λίγες ώρες η Χεζμπολάχ σχολίασε τις στρατιωτικές εξελίξεις με το Ισραήλ. Ο ηγέτης του λιβανέζικου κινήματος, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές που εσκεμμένα κλιμάκωσαν την σύρραξη και πως ευθύνονται για επιθέσεις έναντι αμάχων.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία δεν επιτέθηκε μόνο στρατιωτικούς στόχους κατά μήκος του Λιβάνου τις τελευταίες ώρες, αλλά βομβάρδισε επίσης κτήρια αμάχων και κατοικίες, σκοτώνοντας έτσι πολλούς κατοίκους της μεσανατολίτικης χώρας.

Ο Νασράλα τέλος αποκάλεσε την επιχείρηση «κήρυξη πολέμου» και απείλησε το εβραϊκός κράτος λέγοντας πως θα έρθουν σύντομα αντίποινα από μεριά Χεζμπολάχ.

Καταλαβαίνετε πως εάν η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών δεν εκτονωθεί τότε τα χειρότερα έρχονται. Αναλυτές και στρατιωτικοί ειδικοί προειδοποιούν εδώ και πολλούς μήνες για τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ένα γενικευμένος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Χεζμπολάχ θεωρείται η ισχυρότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο σήμερα, αφού διαθέτει στο οπλοστάσιό της χιλιάδες πυραύλους, ρουκέτες, drones, όπως και δεκάδες χιλιάδες έμψυχο δυναμικό.