Wimbledon: Αλκαράθ εναντίον Τζόκοβιτς ΞΑΝΑ στον τελικό του Λονδίνου! (vid)

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε το εμπόδιο του χαρισματικού Λορέντζο Μουζέτι και έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό της Κυριακής (13/7, 16.00)

 Ο θρυλικός Σέρβος (Νο.2) λύγισε τον νεαρό Ιταλό (Νο.25) με 6-4, 7-6(2), 6-4 και πέρασε στον 37ο Grand Slam τελικό του, περίπου έναν μήνα μετά την εγχείρηση στο γόνατό του. Μέχρι λίγες μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά δεν ήταν βέβαιη η παρουσία του στο ταμπλό και τώρα είναι ένα βήμα μακριά από το 25ο major τίτλο του!


 

 

Πέρα από αυτό, βέβαια, λόγω της μέτριας πορείας του τη φετινή σεζόν, πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν (ξανά) για τη αρχή του τέλους και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο λάθος είναι να ξεγράφεις αυτούς τους υπεραθλητές!

Για να βάλει, ωστόσο, το… κερασάκι στην τούρτα, καλείται τώρα να πάρει τη ρεβάνς από τον Αλκαράθ, που τον είχε νικήσει πέρυσι και του είχε στερήσει τον όγδοο τίτλο του στο Wimbledon!

Αν και επικράτησε σε straight sets, πάντως, δεν ήταν και τόσο εύκολη η σημερινή του αποστολή. Ο 22χρονος Ιταλός, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Centre Court, τον ταλαιπώρησε αρκετά και στα τρία σετ και ειδικά στο δεύτερο χρειάστηκε να ανεβάσει ο Νόλε ταχύτητα στο τάι μπρέικ για να βάλει τις γερές βάσεις για τη νίκη του.

Ο Μουζέτι κέρδισε το χειροκρότημα με τα πολλά hot shots του, αλλά και το απίθανο slice του, με το οποίο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον σπουδαίο αντίπαλό του. Είχε, όμως απέναντί του έναν σούπερ returner και δεν μπόρεσε να πιέσει όσο θα ήθελε με το σερβίς του. Και αυτό μάλλον ήταν και το κλειδί του αγώνα.

Ακόμα και στο τέλος, ωστόσο, ο νεαρός τενίστας πήγε να κάνει τη ζημιά, καθώς κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 όταν σέρβιρε στο 5-3 για να μείνει στο ματς και είχε μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ. Ο Νόλε, βέβαια, τελικά απέφυγε τις περιπέτειες και έκλεισε στη συνέχεια τον αγώνα με τρεις σερί πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος Σέρβος κέρδισε 43 από τους 56 πόντους στο φιλέ, ενώ είχε 75% πίσω από το πρώτο σερβίς.

Ο τελικός κόντρα στον Κάρλος θα είναι ο δέκατός του στο Λονδίνο και σίγουρα αυτός που περίμενε… όλος ο πλανήτης!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ