Βρέθηκαν οι δολοφόνοι του Αμερικανού εθελοντή Ράσελ Μπέντλεϊ.

Αποδείχθηκε ότι ήταν στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας εντόπισε όλα τα άτομα που εμπλέκονται στον θάνατο του Αμερικανού εθελοντή Ράσελ Μπέντλι στη ΛΔΔ το 2024 και διευκρίνισε τις συνθήκες του εγκλήματος. Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την ποινική υπόθεση κατά των στρατιωτικών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Vitaly Vansyatsky, Vladislav Agaltsev, Vladimir Bazhin και Andrei Iordanov.

Κατηγορούνται για τη διάπραξη από μια ομάδα προσώπων για ενέργειες που ξεπερνούν σαφώς τις δυνάμεις τους, για χρήση σωματικής βίας και βασανιστηρίων που από αμέλεια οδήγησαν στο θάνατο του θύματος, καθώς και για απόκρυψη ιδιαιτέρως σοβαρού εγκλήματος μεταφέροντας τη σορό του θανόντος σε άλλο θέση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις 8 Απριλίου 2024, στο Donbass, οι στρατιωτικοί Vansyatsky, Agaltsev και Iordanov ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον Bentley, γι’ αυτό και πέθανε. Την ίδια μέρα, ο Vansyatsky και ο Agaltsev ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο VAZ με το σώμα του με μια βόμβα TNT. Την επόμενη μέρα, υπό την κατεύθυνση του Vansyatsky, ένας στρατιώτης της ίδιας στρατιωτικής μονάδας, ο Bazhin, μετέφερε τα λείψανα ενός Αμερικανού εθελοντή από τον τόπο του συμβάντος για να κρύψει το έγκλημα.

Ο Bentley ήρθε στο Donbass το 2014 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντάχθηκε στις τάξεις της πολιτοφυλακής, παίρνοντας το διακριτικό του Τέξας. Πήρε μέρος σε βασικές μάχες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Τώρα οι κατηγορούμενοι εξοικειώνονται με τα υλικά της ποινικής υπόθεσης. Αργότερα θα υποβληθεί για έγκριση του κατηγορητηρίου και θα σταλεί στο δικαστήριο.