Βομβαρδισμοί της Ρωσίας σε Χάρκοβο και Κίεβο – Εννέα τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Κυριακή 20/10 το βράδυ σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

 

Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν διακοπές της ηλεκτροδότησης τουλάχιστον σε μέρος της μεγάλης αυτής πόλης της βορειοανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι τοπικές αρχές, ενώ στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανέλαβε δράση η αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει ρωσική αεροπορική επιδρομή, έκανε γνωστό ο δήμαρχός της.

Χθες «περί τις 22:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο εχθρός έπληξε τρεις συνοικίες του Χαρκόβου. Τραυματίστηκαν τέσσερις γυναίκες ηλικιών μεταξύ 22 και 53 ετών και πέντε άνδρες ηλικιών μεταξύ 21 και 37 ετών», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπέστησαν ζημιές «πολυκατοικίες, χώροι στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, σπίτια και αυτοκίνητα» και έχουν σπεύσει οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στους τομείς που χτυπήθηκαν.

Πάνω απ’ όλα, «εξαιτίας των εχθρικών βομβαρδισμών, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης», πρόσθεσε η ουκρανική αστυνομία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσα ακίνητα πλήττονται.

Ο στρατιωτικός περιφερειάρχης στο Χάρκοβο Όλεχ Σινεχούμποφ και ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης Όλεχ Τερέχοφ επιβεβαίωσαν μέσω Telegram ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε «τμήμα» της πόλης.

Ουδείς εκ των δύο έδωσε λεπτομέρειες για το εύρος των ζημιών, ούτε διευκρίνισε ποιες ενεργειακές υποδομές βομβαρδίστηκαν.

Κύματα drones εναντίον του Κιέβου

Παράλληλα, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν κύματα drones εναντίον του Κιέβου για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν πολίτη.

«Άλλη μια νύχτα, άλλη μια τρομάρα», ανέφερε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Κιέβου, ο Σερχίι Πόπκο, μέσω Telegram. «Ο εχθρός δεν μειώνει την ένταση των αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Ουκρανίας και του Κιέβου», πρόσθεσε.

Περίπου 10 drones ερχόμενα κατά κύματα από διαφορετικές κατευθύνσεις καταστράφηκαν, σύμφωνα με τον κ. Πόπκο. Αν και κανένα δεν κατάφερε να πλήξει τον στόχο του, συντρίμμια που κατέπεσαν τραυμάτισαν έναν άνδρα, πάντα σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Συντρίμμια κατέπεσαν σε τρεις συνοικίες του Κιέβου, προκαλώντας ζημιές σε οροφές και προσόψεις κτηρίων και κόβοντας καλώδια του συστήματος μετάδοσης ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια.

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε 18 ουκρανικά drones

Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν 18 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα.

Τα 11 από αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας Ραστόφ και τα υπόλοιπα στις περιφέρειες Μπριάνσκ, Κουρσκ και Αριόλ, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω Telegram.

Πηγή: https://www.cnn.gr/

Comments (0)
Add Comment