Τρεις ακόμη συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να είναι στόχος των Ισλαμιστών φουνταμενταλιστών

Τρία άτομα που φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Crocus με τους πάνω από 140 νεκρούς που άφησε βαθύ σημάδι στη ρωσική κοινωνία.

Η FSB ανακοίνωσε ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι ρωσικής καταγωγής και οι άλλοι δύο Κεντροασιάτες. Δύο άτομα φέρονται να μετέφεραν χρήματα για την αγορά πυροβόλων όπλων και οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, ενώ ο τρίτος κατηγορείται πως στρατολόγησε εμπλεκόμενους στο χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχαν συλληφθεί πάνω από δέκα άτομα για την αιματηρή επίθεση.

Στο θέμα της τρομοκρατίας, πάντως, επανήλθε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια ημέρα που η Ρωσία ανταλλάσσει αιχμές με το ΝΑΤΟ, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από τη δημιουργία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να είναι στόχος ισλαμιστών φονταμενταλιστών γιατί «είμαστε μια χώρα που δείχνει ένα μοναδικό παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας και ενότητας, διαθρησκευτικής και διεθνοτικής ενότητας».

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η επίθεση έγινε με εντολή της Ουκρανίας, χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί την εμπλοκή και οι Ηνωμένες Πολιτείες- οι οποίες προειδοποίησαν την Ρωσία εκ των προτέρων για την επικείμενη επίθεση από τους Ισλαμιστές μαχητές- χαρακτήρισαν την εκδοχή της Μόσχας ανοησίες.