Τραμ: Απανωτά ατυχήματα στη Γλυφάδα – Οργισμένοι οι εργαζόμενοι, κατηγορούν το Δήμο για «επικίνδυνη αδιαφορία»

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους μετά από όλες αυτές τις οχλήσεις. Πρέπει να σκοτωθεί κάποιος συνάνθρωπος μας για να γίνουν τα αυτονόητα;», λένε οι ηλεκτροδηγοί

 

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου θα προχωρήσουν έως την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο τραμ ύστερα από τα απανωτά ατυχήματα με πεζούς στο τμήμα που διέρχεται από τη Γλυφάδα, τα οποία οι ίδιοι αποδίδουν στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής να κόψει τη βλάστηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες 14χρονος τραυματίστηκε από συρμό του τραμ στο Δήμο Γλυφάδας, στο ύψος του κολυμβητηρίου, στην οδό Διαδόχου Παύλου. Είχε προηγηθεί πριν από περίπου 1,5 μήνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου η παράσυρση ενός ηλικιωμένου, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές του τραμ εκτός περιδιάβασης.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους»

«Όσο και να φωνάζουμε, ό,τι Δελτίο Τύπου και να βγάλουμε, όσες συναντήσεις και να πραγματοποιήσουμε, η ουσία είναι μια μεθοδευμένη απαξίωση της γραμμής τραμ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών τραμ (ΣΗΤΑ). Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «η πυκνή βλάστηση των δέντρων κατά μήκος του τροχιοδρόμου, στο δίκτυο της γραμμής τραμ, σε συνδυασμό το μεγάλο ύψος των θάμνων, αλλά και την ελλιπή συντήρηση ή κοπή τους, δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους μετά από όλες αυτές τις οχλήσεις. Πρέπει να σκοτωθεί κάποιος συνάνθρωπος μας για να γίνουν τα αυτονόητα;», αναρωτιούνται.

«Δεν άλλαξε τίποτα» – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου των ηλεκτροδηγών

Όπως επισημαίνει στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Σωματείου, Χρήστος Τσόλης, οι ηλεκτροδηγοί καλούνται να οδηγήσουν στο δίκτυο προσπαθώντας με τον επαγγελματισμό τους και με την εμπειρία τους όλα τα χρόνια, να αποφύγουν καθημερινά πολλά ατυχήματα που οφείλονται στη μειωμένη ορατότητα.

«Έχουμε ενημερώσει τους πάντες, τη διοίκηση της εταιρίας, το δήμο. 1,5 μήνα μετά το προηγούμενο ατύχημα, δεν άλλαξε τίποτα. Ο Δήμος Γλυφάδας δεν έχει κόψει ούτε ένα εκατοστό όχι μόνο στο σημείο που είχε γίνει τα πρώτο ατύχημα, αλλά ούτε έχει κάνει κάποια κοπή πρασίνου κατά μήκος του παραλιακού κομματιού της γραμμής Τραμ στην Γλυφάδα. Η κατάσταση στη Γλυφάδα θυμίζει …ζούγκλα. Κανείς δεν έχει ορατότητα, οι πεζοί δε βλέπουν βγαίνουν σχεδόν στη γραμμή για να δουν. Οι ηλεκτροδηγοί κινούνται προσεκτικά, αλλά ορατότητα δεν έχουν. Αν δεν έκοβαν από μόνοι τους ταχύτητα στα επικίνδυνα σημεία, τα ατυχήματα θα ήταν πολύ περισσότερα».

Δεδομένης της κατάστασης, οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και τους Δήμους να διασφαλίσουν, την ασφάλεια των πεζών, των εργαζομένων της εταιρίας αλλά και του τροχαίου υλικού και ζητούν:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, κατάλληλης κοπής του πρασίνου στο δίκτυο της γραμμής τραμ για να υπάρχει ορατότητα κατά την οδήγηση.
  • Να τοποθετηθεί η απαραίτητη σήμανση στο δίκτυο της γραμμής και ειδικά σε αυτοσχέδια “περάσματα” που δημιουργούνται εκτός περιδιαβάσεων.
  • Να οριστεί κάποιος αρμόδιος μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των Δήμων για να μεταβιβάζει τα επικίνδυνα σημεία που δεν είναι στην αρμοδιότητα της εταιρίας και να ελέγχει εάν έχουν τελικά αποκατασταθεί τα προβλήματα.

«Μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω , ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη έχουν οι Ηλεκτροδηγοί τραμπ για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Προσθέτουν επίσης ότι «Μπροστά στα θέλω του Δημάρχου Γλυφάδας για κατάργηση της γραμμής τραμ, δεν υπολογίζουν την ασφάλεια των πεζών, επιβατών και εργαζόμενων».

Πηγή: https://www.ethnos.gr/

Comments (0)
Add Comment