Τους πήραν παραμάζωμα στο Κουρσκ! Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν το χωριό Σναγκόστ και ο Ζελένσκι στέλνει έκτακτες ενισχύσεις από Σούμι

Τις τελευταίες ώρες μόνο κακά νέα έλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος από την ουκρανική αποστολή εντός του Κουρσκ

Ρωσικές επιτυχίες σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην περιφέρεια Κουρσκ, αφού οι Ουκρανοί εισβολείς φαίνεται πως χάνουν έδαφος στην περιοχή.

Απελευθέρωσαν το χωριό Σναγκόστ οι Ρώσοι

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Γιούρι Κοτένοκ, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν με επιτυχία να απελευθερώσουν το χωριό Σναγκόστ που βρίσκεται στην περιοχή Κορενέβσκι της περιφέρειας Κουρσκ. Μετά από σφοδρές μάχες, μονάδες του ουκρανικού στρατού λέγεται πως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Κα’ επέκταση οι ρωσικές δυνάμεις εκδίωξαν τους Ουκρανούς στρατιώτες από την επικράτεια του οικισμού και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του Σναγκόστ. Αυτό το χωριό βρίσκεται αρκετά κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και ως αποτέλεσμα φιλοξενεί καταστροφικές συγκρούσεις εδώ και κάποιες ημέρες, δηλαδή από τότε που ξεκίνησε η ουκρανική επιχείρηση κατά του Κουρσκ.

Έρχονται Ουκρανικές Ενισχύσεις από το Σούμι;

Σε άλλη σημαντική πρόσφατη είδηση, δημοσιογράφοι του BCC ανέφεραν πως εθεάθη έντονη κινητικότητα ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) και αρμάτων μάχης στην περιοχή Σούμι της βόρειας Ουκρανίας. Η περιφέρεια Σούμι του ουκρανικού κράτους συνορεύει με την περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

Οι παρατηρητές τόνισαν πως υπάρχει μία συνεχόμενη ροή τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία σε κομβόι κινούνται προς την ρωσική επικράτεια. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει πως θα αυξηθεί η δράση του ουκρανικού στρατού σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, δηλαδή εντός της επικράτειας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του δυτικού μέσου, κάποια από τα οχήματα που εθεάθησαν στο Σούμι έφεραν στο κύτος του το χαρακτηριστικό άσπρο τρίγωνο. Αυτό το σχήμα έχει γίνει σύμβολο της ουκρανικής επιχείρησης διείσδυσης εντός του ρωσικού Κουρσκ, αφού τα περισσότερα οχήματα που συμμετείχαν στην εισβολή φέρουν αυτό το άσπρο τρίγωνο. Κατά πάσα πιθανότητα οι Ουκρανοί σχημάτισαν αυτό το σχήμα στα τεθωρακισμένα τους για να τα ξεχωρίζουν από τα οχήματα που χρησιμοποιούν εντός της ουκρανικής επικράτειας, δηλαδή προς αποφυγή φίλιων πυρών.

Παράλληλα, υλικό που κατέγραψαν ρωσικά drones πάνω από το Κουρσκ υποδεικνύει πως κύρια άρματα μάχης του στρατού του Κιέβου έχουν ήδη συμμετάσχει ενεργά σε εχθροπραξίες εντός της επικράτειας της Ρωσίας. Με αυτά τα οχήματα οι Ουκρανοί πλήττουν ρωσικούς στόχους στην περιφέρεια του Κουρσκ, ωστόσο πολλά άρματά τους καταστράφηκαν για αυτό και τα κομβόι από το Σούμι μάλλον είναι επιπρόσθετες ενισχύσεις.