Το σχόλιο Τραμπ για την Καμάλα που προκάλεσε χαμό: «Τελικά είναι Ινδή ή μαύρη;»

Το σχόλιο του πρώην προέδρου που έγινε viral

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Τετάρτη ότι η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, «έτυχε να γίνει μαύρη» πριν από μερικά χρόνια, λέγοντας ότι «ξαφνικά, έκανε μια στροφή» στην ταυτότητά της.

Τα σχόλια του Τραμπ σε μια συγκέντρωση δημοσιογράφων στο Σικάγο ήρθαν όταν μία δημοσιογράφος του ABC τον ρώτησε αν συμφωνούσε με τους χαρακτηρισμούς που προσάπτουν στην Καμάλα οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Ήταν πάντα ινδικής κληρονομιάς και προωθούσε μόνο την ινδική κληρονομιά. Δεν ήξερα ότι ήταν Μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει Μαύρη, και τώρα θέλει να γίνει γνωστή ως Μαύρη. Οπότε δεν ξέρω, είναι Ινδή ή είναι Μαύρη;».

Από το κοινό, που αποτελούνταν ως επί το πλείστον από δημοσιογράφους, ακούστηκαν φωνές μετά τις παραπάνω ατάκες του Τραμπ.

Η συνέντευξη, ενώπιον περίπου 1.000 δημοσιογράφων, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα, όταν η δημοσιογράφος του ABC News Ρέιτσελ Σκοτ ζήτησε από τον Τραμπ να εξηγήσει γιατί πρέπει να τον στηρίξουν οι μαύροι ψηφοφόροι παρά το ιστορικό των ρατσιστικών σχολίων του. Απαντώντας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ερώτηση «φρικτή», «εχθρική» και «ντροπιαστική» και αποκάλεσε fake το δίκτυο ABC. «Ήμουν ο καλύτερος πρόεδρος για τον μαύρο πληθυσμό μετά τον Αβραάμ Λίνκολν», υποστήριξε.

Στο πρώτο του σχόλιο, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «προσβλητικά» τα σχόλια του Τραμπ για τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις.

Η Καμάλα Χάρις απάντησε στσ σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τη φυλετική της ταυτότητα, λέγοντας ότι ήταν «το ίδιο παλιό σόου διχασμού» και ότι «η Αμερική αξίζει κάτι καλύτερο».

«Σήμερα το απόγευμα», είπε, σταματώντας για τις αποδοκιμασίες του πλήθους. «Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στην ετήσια συνάντηση της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων», είπε η Χάρις και προσέθεσε: «Και ήταν η ίδια παλιά παράσταση: ο διχασμός και η ασέβεια. Και επιτρέψτε μου απλώς να πω, ο αμερικανικός λαός αξίζει καλύτερα. Ο αμερικανικός λαός αξίζει έναν ηγέτη που λέει την αλήθεια. Ένας ηγέτης που δεν απαντά με εχθρότητα και θυμό όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα γεγονότα. Αξίζουμε έναν ηγέτη που καταλαβαίνει ότι οι διαφορές μας δεν μας χωρίζουν – είναι βασική πηγή της δύναμής μας».